Ana SayfaDünyaGuatamala’daki yanardağ patlaması: 75 kişi hayatını kaybetti, en az 192 kayıp var

Guatamala’daki yanardağ patlaması: 75 kişi hayatını kaybetti, en az 192 kayıp var

HABER MERKEZİ – Guatemala’da Fuego Yanardağı’nın patlaması sonucu 75 kişinin hayatını kaybettiği, en az 192 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Guatemala’daki Fuego Yanardağı 3 Haziran Pazar günü patlamıştı.

Patlama sonucu yamaçlardaki köyler volkanik kül ve çamurun altında kalmıştı.

1,7 milyon kişinin etkilendiği yanardağ patlamasının ardından üç bin kişi tahliye edilirken, kurtarma çalışmaları yanardağın yeniden sıcak gaz ve erimiş kaya parçaları püskürtmesi nedeniyle kesintiye uğradı.

Felaket Yardım Kurumu Başkanı Sergio Cabanas, AFP’ye yaptığı açıklamada “Şu anda insanların kaybolduğu kasabalardaki isimleri sayıyoruz. Ulaşılamayan 192 kişi var” dedi.

Yanardağın faaliyete geçmesi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı gün gün artarken, son olarak 75 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

“Fuego çok faal bir yanardağ”

Yanardağ uzmanı Dr. Janine Krippner BBC’ye yaptığı açıklamada, volkanik akıntı ve çamur akıntısının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Krippner “Fuego çok faal bir yanardağ. Çok büyük miktarda gevşek volkanik madde ortaya çıktı ve bölge çok yağmur alan bir yer. Yoğun yağış, çamur akıntılarına neden olabilir ve bunlar da aşırı derecede tehlikeli ve ölümcül olabilir” dedi.

Previous post
Brüksel’de seks işçileri greve gidiyor
Next post
SONAR anketi: HDP baraj sınırında, İnce oy oranını 10 puan artırdı