Ana SayfaGüncelHakkari’de saldırı ve çatışmalar: Üç asker yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı

Hakkari’de saldırı ve çatışmalar: Üç asker yaşamını yitirdi, bir çocuk yaralandı

HABER MERKEZİ – Dün akşam Şemdinli’de iki ayrı saldırı ve çatışma yaşandı. Yol yapım çalışmasına dönük saldırıda üç asker yaşamını yitirirken, Şapatan’da yapımı devam eden polis karakoluna yönelik saldırının ardından çıkan çatışmada ise özel harekat timlerinin açtığı yaylım ateşi sonucu Şapatan köyünde bir çocuk ayağından yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi dün gece saldırı ve çatışmalara sahne oldu.

İlkin Aktütün ile Dağlıca arasında süren yol yapım çalışmaları sırasında bölgede bulunan askerlere saldırı düzenlendi. Saldırıda üç asker yaşamını yitirirken iki asker de yaralandı.

Kalekola saldırı ve çatışma

Saldırı ve çatışmanın bir diğer adresi ise Şemdinli’ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu (Şapatan) köyü oldu. Burada da köyün karşısında yapımı devam eden karakol inşaatının güvenliğini alan özel harekât timlerine saldırı düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı, köyün Elde Mahallesi’nde halen yapımı devam eden polis kalekoluna yönelik saldırının dün saat 23.30 sıralarında gerçekleştirildiğini duyurdu.

Mezopotamya Haber Ajansı ise saat 23.00 sıralarında çatışma başladığını ve bunun 02.45’e kadar devam ettiğini bildirdi. Ajans, karakol inşaatının yanı sıra Kaymakamlık Çeşmesi civarında da çatışma yaşandığı bilgisini geçti.

Bir çocuk ayağından yaralandı

Bölgedeki çatışma gece boyu sürerken, özel harekât timlerinin rastgele etrafa ateş açtığı da iddia edildi. Bu nedenle evinin balkonunda oturan 15 yaşındaki Rojin Tekin adlı çocuğun ayağına isabet eden kurşunla yaralandığı bildirildi.

Ailenin verdiği bilgiye göre kurşun Tekin’in ayağını sıyırdı ve ciddi bir durum yaşanmadı ancak çocukları rastgele açılan ateşten şans eseri kurtuldu.

Ailesi tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tekin’in ilk müdahalenin ardından taburcu edildiği öğrenildi.




Önceki Haber
Gündem parlamenter sisteme dönüş: Akşener ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi
Sonraki Haber
İş cinayetleri raporu: Mayıs ayında en az 166 işçi yaşamını yitirdi