Ana SayfaBilim ve TeknolojiHawking’in ses kaydı kara deliğe gönderildi

Hawking’in ses kaydı kara deliğe gönderildi

HABER MERKEZİ – Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen evrenbilimci ve teorik fizikçi Stephen Hawking’in ses kaydı, Vangelis’in özel olarak bestelediği bir eser eşliğinde kara deliğe gönderildi.

Bir süre önce aramızdan ayrılan evrenbilimci ve teorik fizikçi Stephen Hawking’in külleri Westminster Abbey’de fizikçi Isaac Newton ve biyolog Charles Darwin’in yanı başına gömüldü.

Hawking’in ses kaydı, 1950’li yıllarda ortaya koyduğu ve bilim dünyasında öne çıkmasını sağlayan kara deliğe gönderildi.

Avrupa Uzay Ajansı’nın İspanya’daki vericisi vasıtasıyla uzaya taşındığı belirtilen ses kaydı, 1A 0620-00 kara deliğine doğru yönlendirildi.

Hawking’in ses kaydına, ünlü besteci Vangelis’in özel olarak bestelediği bir eser eşlik etti.

Motor nöron hastalığı (ALS) olan Hawking, 14 Mart’ta Cambridge’deki evinde 76 yaşında hayatını kaybetmişti.

Hawking, uzayla ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti:

“Yeryüzündeki yaşamın, aniden çıkabilecek bir nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş bir virüs gibi felaketler ve giderek artan başka tehlikelerle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. İnsanoğlunun uzaya gitmediği sürece bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden, insanların uzaya ilgi duymasını teşvik etmek istiyorum.”