Ana SayfaGüncel“HDP’li oldukları için”: Ankara’da Kürt işçilere saldırıp birini 5. kattan aşağı attılar

“HDP’li oldukları için”: Ankara’da Kürt işçilere saldırıp birini 5. kattan aşağı attılar

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir inşaatta çalışan iki kardeş bir grubun saldırısına uğradı. Saldırgan grup, Hacı Çelik isimli işçiyi beşinci kattan atarken, kardeşi İsrafil Çelik’i de darp etti. HDP’li kimlikleriyle tanınan işçilerin bu nedenle hedef alındığı iddia edildi.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Karpapürçek Mahallesi’ndeki bir inşaatın artıklarını temizleyen Hacı Çelik ve İsrafil Çelik isimli kardeşler, ırkçı bir grubun saldırısına uğradı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre inşaatta temizlik yapan Çelik kardeşlere yan binadan “toz çıkartıyorsunuz” şeklinde uyarı yapıldı. Bunun üzerine atıkları ıslatarak temizliğe devam eden kardeşlere ilkin üç kişi saldırdı. Ardından çevrede bulunan ve ırkçı içerikli sözler sarf eden yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırıya katıldı.

Gruptan bazılarının “Sizi burada istemiyoruz. Zaten Kürtsünüz bizi rahatsız ediyorsunuz” dediği öğrenildi.

Saldırıda grubun içerisinden bir kaç kişi, Hacı Çelik’i inşaatın beşinci katından aşağı attı. Şans eseri bir alt katın balkonuna düşen Çelik ağır yaralandı.

Boyun, kafa ve omuzlarında kırıkların olduğu tespit edilen Çelik, Dış Kapı Hastanesi’nde müşahede altına alındı. Darp edilen İsrafil Çelik ise ayakta gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi.

“Silahım olsa hepsini öldürürdüm”

İki kardeşin hastanedeki tedavileri sürdüğü sırada, saldırıyı duyan Çelik ailesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri hastaneye akın etti.

Hastane bahçesinde HDP’lilere sözlü tacizde bulunan bir başka kişinin “Silahım olsa hepsini öldürürdüm” dediği belirtildi.

“HDP’li oldukları için saldırıya uğradılar”

Ajansın edindiği bilgilere göre Kars nüfusuna kayıtlı kardeşler yaklaşık 15 yıldır aynı mahallede yaşıyor ve HDP’li kimlikleriyle tanınıyor.

Görgü tanıkları saldırganların Çelik kardeşleri tanıdıkları için saldırıda bulunduklarını söyledi.

Öte yandan olay yerine gelen sivil polis, saldırgan gruptan kimseyi gözaltına almadan ayrıldı.

Previous post
İran, Kürt aktivist Panahi'yi bayramdan sonra idam etmek istiyor
Next post
Erdoğan Demirtaş’ı hedef alırken bu kez ‘idam’ dedi