Ana SayfaGüncelHDP’nin Cizre mitingi: ‘Sel olduk geliyoruz, bu barajı yıkacağız’

HDP’nin Cizre mitingi: ‘Sel olduk geliyoruz, bu barajı yıkacağız’

HABER MERKEZİ – Cizre’de HDP mitingi, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran’dan HDP’nin güçlü bir şekilde çıkması halinde “Türkiye’nin önü açılacaktır” dedi ve ekledi: “Sel olduk geliyoruz, bu barajı yıkacağız.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılımıyla Şırnak’ın Cizre ilçesinde HDP mitingi düzenlendi.

Polis kontrol noktalarından yapılan aramalar ardından Cizreliler zılgıtlarla alana giriş yaptı. Polis ablukası ve yüksek hava sıcaklığına rağmen binlerce kişi miting alanı doldurdu.

Roboskili aileler, yerlerine kayyum atanan DBP’li belediye eşbaşkanları, bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri de mitinge katılanlar arasındaydı.

Temelli: AKP halkı kandırarak savaş senaryoları ile ayakta duruyor

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Suruç’ta dört kişinin yaşamını yitirdiği ve aralarında HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan’ın da olduğu 19 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili şunları söyledi:

“Sürekli HDP’yi suçluyorlar. Çünkü suçüstü yakalandılar. Nerede görülmüş seçim çalışmasının silahla yapıldığı, silahlarla dükkan basıldığı. Biz de esnaf ziyareti yapıyoruz. Bazen elimizi sıkmıyorlar, eleştiriyorlar. Baş göz üstüne deyip ayrılıyoruz. Bunlar silah sıkıyor.”

Temelli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatıldığını söylediği Kandil’e yönelik operasyon için ise “Şimdi bir de Kandil senaryosu ile karşımıza geliyorlar. Kimse bu senaryoları ciddiye almıyor. Biliyorlar ki AKP halkı kandırarak savaş senaryoları ile ayakta duruyor. Bunu en iyi siz biliyorsunuz. Sizler Mehmet Tunç’u, Asya Yüksel’i biliyorsunuz” diye konuştu.

‘Sel olduk geliyoruz, bu barajı yıkacağız’

Temelli, partisinin yüzde 10’luk seçim barajını geçeceğini de vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu devran dönecek artık zamandır. Artık bu ülkenin bu zihniyetten kurtulma zamanı geldi. Gelin yan yana duralım. Eğer 24 Haziran’da parlamentoda HDP güçlü bir şekilde olursa, Türkiye’nin önü açılacaktır. HDP Parlamento’da olmasın diye bu oyunlar. Onlara inat 80 değil 180 vekiller o Parlamento’da olacağız. O zaman çözüm olur. HDP halkların, emekçilerin, kadınların partisidir. HDP bu ülkede adalet arayanların partisidir. HDP Parlamento’da olduğunda bu ülkeye barış da, adalet de gelir. Sel olduk geliyoruz, bu barajı yıkacağız.”

Sözlerini 24 Haziran’da sandıklara sahip çıkma çağrısı ile sonlandıran Temelli, şunları dile getirdi:

“24 Haziran’a çok az zaman kaldı. Hep birlikte müşahit olacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Oy kullanıp eve dönmeyeceğiz. Oyların takipçisi olacağız. Seçim sonuçları kesinleşinceye kadar sandıklardan ayrılmayacağız.”

Previous post
Avustralya'da komedyen Dixon cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürüldü
Next post
KESK’lilerin eylemine müdahale eden polis 40'a yakın kişiyi gözaltına aldı