Ana SayfaGüncel“Homofobi Sözlüğü” raflarda

“Homofobi Sözlüğü” raflarda

HABER MERKEZİ – Louis-Georges Tin’in “Homofobi Sözlüğü”, Melis Tezkan ve Okan Urun çevirisi ile Sel Yayıncılık’tan çıktı. Kitap, homofobi olgusunun daha sağlıklı anlaşılması ve bu olguya karşı uygulanacak yöntemlerin geliştirilmesi için detaylı ve derin bir tarihsel kavrayış sunuyor.

Fransa’nın homofobi ve ırkçılığa karşı önemli figürlerinden Louis -Georges Tin’in kaleme aldığı “Homofobi Sözlüğü”, Sel Yayıncılık’tan çıktı.

Melis Tezkan ve Okan Urun’un Türkçe’ye çevirdiği kitap, homofobik söylem ve eylemleri, ileri sürülen teorileri ve açıklamaları, homofobik gerilimlerin yaşandığı kurumlar ile sosyal ve coğrafi alanları ele alıyor.

Bu tutumların kökenlerini ve günümüzdeki gerçekliğini dinden sinemaya, siyasetten gündelik hayata birçok alanda irdeleyen çalışma, homofobi olgusunun daha sağlıklı anlaşılması ve bu olguya karşı uygulanacak yöntemlerin geliştirilmesi için detaylı ve derin bir tarihsel kavrayış sunuyor:

“Eşcinsel pratiklerin doğal görüldüğü toplumlardan, bu pratiklerin şiddetli bir şekilde cezalandırılıp mahkûm edildiği ve hor görüldüğü toplumlara geçişin her merhalesini görünür kılarak homofobinin toplumsal kodlarda daima var olacağı mitini sistematik bir biçimde yıkıyor.

Ölümle yaşam, aşağılanmayla onur, kapatılma ve reddetme ile tanınma arasında varlık mücadelesi veren LGBTİ+ bireylerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de süregelen siyasal karakterdeki özgürleşme mücadelesine katkı sağlayacak bu çalışma, aynı zamanda önyargılarla mücadele etmek için de son derece önemli bir başvuru kaynağı.”

Previous post
Türkiye’nin bir yılda ödemesi gereken borç miktarı 183 milyar dolar
Next post
LaWje İstanbul'da konser verecek