Ana SayfaKültür-Sanatİmza kampanyası: “Adı tacize karışmış isimlere filmlerde yer vermeyeceğiz”

İmza kampanyası: “Adı tacize karışmış isimlere filmlerde yer vermeyeceğiz”

HABER MERKEZİ – “Yasak Elma” dizisinin setinde asistan olarak çalışan bir kadının, oyuncu Talat Bulut’un kendisini tacize maruz bıraktığını açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan imza kampanyasında “Bundan sonra filmlerimizde adı tacize karışmış isimlere yer vermeyeceğimizi kamuoyu önünde açıklıyoruz” denildi.

FOX TV’de yayınlanan ve geçtiğimiz hafta sezon finali yapan “Yasak Elma” dizisinin setinde çalışan 19 yaşındaki bir kadının, başrol oyuncusu Talat Bulut’un kendisini tacize maruz bıraktığını açıklamasının ardından sektördeki yönetmen, senarist, oyuncular, set çalışanları tarafından imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasının metninde “Kamera önündeki ve arkasındaki bütün kadın arkadaşlarımızın yanındayız” mesajı verilerek, “Bundan sonra filmlerimizde adı tacize karışmış isimlere yer vermeyeceğimizi kamuoyu önünde açıklıyoruz” denildi.

Mor Yapımcılar tarafından paylaşılan metin şöyle:

“Türkiye sinema sektörüne emek veren yapımcı ve yönetmenler olarak, ülkemizde her alanda olduğu gibi, sektörümüzde de kadın çalışanlara yönelik taciz ve istismar olayları yaşandığını biliyoruz ve setlerimizde bu olayların son ermesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Yasak Elma adlı televizyon dizisinin başrol oyuncusu Talat Bulut’un, sette bir kostüm asistanını taciz ettiğini, kostüm asistanı genç kadının süreci yargıya yansıtma kararıyla birlikte öğrendik.

Bizler, Türkiye toplumunda taciz ve istismar vakalarını ifşa etmenin kadınlar için ne kadar zor olduğunu biliyoruz, ‘kadının beyanı esastır’ ilkesine inanıyoruz.

Yargıya taşınmakta olan bu taciz vakasında, kostüm asistanı arkadaşımızın yanında olduğumuzu, bundan sonra filmlerimizde adı tacize karışmış isimlere yer vermeyeceğimizi kamuoyu önünde açıklıyoruz.

Sektörümüzde kadına yönelik şiddet, taciz ve istismarın takipçisiyiz, kamera önündeki ve arkasındaki bütün kadın arkadaşlarımızın yanındayız.

Saygılarımızla,

Ne olmuştu?

‘Yasak Elma’ dizisinin setinde kostüm asistanı olarak çalışan kadın, görevi gereği Bulut’un kravatını düzeltmesi gerektiğini, oyuncunun kendisine “Odaya girelim orada düzelt” dediğini ve burada tacizde bulunduğunu söylemişti.

Cinsel tacizin üstünün kapatılmaması gerektiğini söyleyen kadın, “Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın” demişti.

Dizi oyuncuları ve set çalışanlarının da kendisine destek olduğunu belirten kadın, “Özellikle Eda (Ece) hanımla Şevval (Sam) hanım, Onur (Tuna) bey, Sevda (Erginci) hanım, Gün (Akıncı) bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda” ifadelerini kullanmıştı.

Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy da bir açıklama yaparak, iki tarafla da görüştüğünü, adli sürecin ardından üzerine düşeni yapacağını söylemişti.

Kadının şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Talat Bulut hakkında, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Previous post
İnce: Rakibim Erdoğan bir beyaz Türk
Next post
Temelli: Barajı omuz omuza yıkma zamanı