Ana SayfaGüncelİnce’den gece mitingi: Büyük şemsiye altında buluşalım; barışalım, uzlaşalım

İnce’den gece mitingi: Büyük şemsiye altında buluşalım; barışalım, uzlaşalım

HABER MERKEZİ CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Kadıköy’de düzenlediği gece mitinginde on binlerce kişiye seslendi, “Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunlarını yorgun adamlar çözemez. Türkiye’ye taze kan lazım” dedi ve ekledi: “Bir büyük şemsiye altında buluşalım. Barışalım, uzlaşalım.”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün gece İstanbul Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nden başlayan yürüyüş sonunda Göztepe Parkı önünde düzenlenen gece mitinginde on binlerce kişiye seslendi.

Konuşmasında AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen İnce, “Kazanamazsam siyaseti bırakırım. Ben senin gibi koltuk meraklısı değilim ki. Ben iddialı adamı severim. Sen de iddialısın. Türkiye’nin büyük sorunları var. Türkiye’nin büyük sorunlarını yorgun adamlar çözemez. Türkiye’ye taze kan lazım” dedi.

İnce, “Erdoğan Alevileri, Kürtleri, sendikacıları, öğrencileri sevmiyor. Erdoğan kendine biat edenleri seviyor. Ben diyorum ki, bir büyük şemsiye altında buluşalım. Barışalım, uzlaşalım diyorum” diye konuştu.

‘Din dersini seçmeli yapacağız’

Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dindar nesilden hiç bir korkum yok. Dindar nesille bir sorunum da yok. Dindar neslin hiç bir sakıncası yok. İsteyen çocuğunu dindar yetiştirebilir. Ama kindar nesil istemiyorum. Demokrat, eleştiren, sorgulayan bir nesil yetiştireceğiz. Bütün öğrencilere resmi dil olarak Türkçe’yi öğreteceğiz. İkinci olarak anasının dilini öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dil neyse onu öğreteceğiz. Son olarak uluslararası dil öğreteceğiz. İngilizce, Almanca, Japonca, Rusça, Çince. Din dersi konusunda isteyene seçmeli olarak bu imkanı sağlayacağız. Zorunlu din dersini istemeyenlere de vermeyeceğiz. Din dersini seçmeli yapacağız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ermeni gazeteci Mirak-Weissbach'ın Malatya’dan Amerika’ya uzanan hikayesi
Sonraki Haber
Karne gününde işkenceyle gözaltına alınan lise öğrencileri serbest bırakıldı