Ana SayfaDünya‘İran, Kürt aktivist Panahi’yi her an idam edebilir’

‘İran, Kürt aktivist Panahi’yi her an idam edebilir’

HABER MERKEZİ – Kürdistan İnsan Hakları Ağı, Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin tutulduğu hapishanenin etrafında hareketlilik olduğunu bildirerek, Panahi’nin her an idam edilme tehlikesinin bulunduğunu açıkladı.

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin mahkeme kararı ile idam edilmesine karar verilmiş, tepkiler üzerine idam kararının geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı.

İran Af Örgütü “Kamuoyu baskısı ve savunuculuk gayreti sayesinde Ramin Hossein Panahi artık şimdilik idam riski altında bulunmuyor! Lütfen idam kararının ve hükmünün bozulması için harekete geçmeye ve İranlı otoritelere çağrıda bulunmaya devam edin” çağrısında bulunmuştu.

Ancak İran rejimi Panahi’yi Ramazan Bayramı’nın ardından idam etmek istiyordu.

İran’daki insan hakları ihlallerine karşı çalışmalar yürüten Kürdistan İnsan Hakları Ağı, “Acil Haber” koduyla Twitter adresinden bir mesaj paylaştı.

MA’nın haberine göre Panahi’nin idamı için verilen tarihin bugün dolduğunu hatırlatan Kürdistan İnsan Hakları Ağı, Senendic (Sine) Cezaevi’nde olağan dışı hareketlilik olduğunu bildirdi.

Yapılan paylaşım şöyle:

“Acil haber: Kürdistan İnsan Hakları Ağı’nın Senendic’deki kaynakları, Senendic Merkez Hapishanesine giden sokakta çok fazla güvenlik güçlerinin bulunduğunu bildiriyor. Kürt siyasi tutuklunun infazı için verilen son tarih göz önüne alındığında, her an ölüm cezasının infazı için bir tehlike söz konusudur. #RaminHosseinPanahi”




Önceki Haber
6 gün sonra: Erdoğan ilk kez Suruç’ta yaşamını yitiren 'herkese' başsağlığı diledi
Sonraki Haber
'Yaşam hakkı hiçe sayıldı': Aşırı dozda ağrı kesici nedeniyle 456 hasta yaşamını yitirdi