Ana SayfaGüncel“İş makinesi kaynaklı değil; bu iş, insan işi”

“İş makinesi kaynaklı değil; bu iş, insan işi”

HABER MERKEZİ – Sapanca’da uzuvları kesilmiş yavru köpeğin İstanbul’da tedavisini gerçekleştiren Veteriner Bertuğ Çiftçi, kurtarılamayan yavrunun yaralarının iş makinesi kaynaklı olamayacağını belirtti.

Sakarya Sapanca’da ayakları ve kuyruğu kesik şekilde bulunan yavru köpeğin İstanbul’da tedavisini gerçekleştiren Veteriner Bertuğ Çiftçi konuştu.

Yavrunun yaralarının iş makinesi kaynaklı olamayacağını düşünen Çiftçi “Bu iş, insan işi” dedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Çiftçi “Hayvanın ayak kesim biçimi, kesik yaraları, onun dışında vücudunda kayda değer derin bir yara olmaması, sadece bu bölgelerin travma aldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Çiftçi’ye göre yavrunun yaraları, bir veya birden fazla kişi tarafından, kemiklerini kırabilecek bir balta, testere gibi bir cisimle olmuş olabilir.

Yavrunun, kesiklerden dolayı normal şartlarda kan kaybından ölmesi gerektiğini söyleyen Çiftçi, ya kesiklerin yavaş yavaş açıldığını ya da damarların yerini bilen biri tarafından sıkıştırılmış olabileceğinden şüpheleniyor.

Ne olmuştu?

Sapanca Yüzevler Mahallesi’nde ormanlık alandaki köpekleri beslemeye gidenler, bacakları ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi için İstanbul’da bulunan bir veteriner kliniğine gönderilmişti.

İstanbul’da ameliyat edilen yavru köpek tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Olayın jandarma bölgesinde olduğunu öğrendik. Tabii orada yol çalışması olduğu için iş makineleri çalışıyor. İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde” demişti.

Vali, “İş makinesi operatöründen kaynaklıysa burada kasıt var mı yok mu hepsine bakılıyor” diye konuşmuştu.

Cinayetin ardından Sakarya’ya bağlı Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, yavru köpeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatmıştı.


Hayvan hakları savunucuları adalet istedi