Ana SayfaGüncelİstanbul mitinginde konuşan İnce: 5 milyon kişi Maltepe’de

İstanbul mitinginde konuşan İnce: 5 milyon kişi Maltepe’de

HABER MERKEZİ – CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, son mitingini düzenlediği Maltepe Sahili Alanı yağmura rağmen hınca hınç doldu. Mitingde konuşan İnce, “Şu anda 5 milyon kişi Maltepe’de, hiçbir televizyon canlı veremiyor” dedi ve mitingi yayınlamayan TRT’yi eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yürüttüğü seçim kampanyasının son mitingi İstanbul’da yapıldı.

Maltepe Sahili Alanı’nda gerçekleştirilen “Biz İstanbul’uz Mitingi”ne katılmak için kent sakinleri sabah erken saatlerden itibaren alana akın etti.

Ara ara yağan yağmura rağmen büyük bir coşkunun hakim olduğu mitingi, yüzlerce ulusal ve uluslararası basın mensubu takip etti.

“Hak, hukuk, adalet” sloganı atan birçok CHP’li, İnce’nin çağrısına uyarak farklı futbol takımlarının formalarını giydi.

Mitingde konuşan Muharrem İnce, sözlerine cumhurbaşkanı seçildiğinde kayırmacılığa ve devletin parasını savurmaya son vereceğini belirterek başladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre İnce, “Şu anda 5 milyon kişi Maltepe’de, hiçbir televizyon canlı veremiyor” dedi ve mitingi yayınlamayan TRT’yi eleştirdi.

İnce’nin TRT’yi eleştirdiği esnada TRT1 Dünya Kupası, TRT Haber ise Unutulmayan Seçim Şarkıları programlarını yayınlıyordu.

‘Canlı yayını engelleyenleri yargılayacağız’

Miting alanından yayının geçildiği Türksat canlı yayın frekansına sabotaj yapıldığı bilgisinin kendisine ulaştığını söyleyen İnce, sözlerine şöyle devam etti:

“Erdoğan, yapma böyle üzme beni. Gidiyorsun, delikanlı ol iki dakika öyle git, gitmenin de bir şerefi var. Giderken doğru düzgün git.

“Canlı yayını engelleyenleri canlı yayında yargılayacağız, bağımsız yargıya vereceğiz bunları.”

Ankara’da dağıtılan sahte broşürlere de değinen İnce, “CHP adına sahte bildiri yapıp ‘Başörtüsünü kaldıracağız’ yazıyorlar. Bunlar ahlaksız, namussuz, şerefsiz” dedi.

AKP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı yeni yönetim şemasını da eleştiren İnce, “Bu tek adam yönetimidir. Avrupa Birliği’ni kapatmış. Kendine bir paralel devlet kuruyor” dedi.

“36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz”

Muharrem İnce, miting alanındakilere “Burada olan sizler, yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız?” diye sordu ve devamla “Bırak 06.00’yı, 05.00’te. Hatta sağlık problemin yoksa geceden. Hastalanmayacaksınız, acıkmayacaksınız. 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz” diye konuştu.

Yalova’da oyunu kullandıktan sonra YSK’nin önüne gideceğini belirten İnce, “’Erdoğan kazanınca bırakmazmış!’ geç o işleri geç. Bu devlet sahipsiz değil. Demirel, 6 kere kaybedip nasıl gittiyse sen de gideceksin” dedi.

Previous post
"Kırlardan gelecekler": Güneşli pazartesilere – Kenan Tekeş
Next post
Lisa'nın kanatları – Elend Aydın