Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul’da taciz: Üç kadını taciz edip ‘herkes tahrik olabilir’ dedi, serbest bırakıldı

İstanbul’da taciz: Üç kadını taciz edip ‘herkes tahrik olabilir’ dedi, serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir fast food zincirinin Söğütlüçeşme’deki şubesinde üç genç kadın, çalışan Y.A. tarafından taciz edildi. Gözaltına alınıp suçunu itiraf eden ve kendisini “Herkes tahrik olabilir” diyerek savunan Y.A., serbest bırakıldı.

İstanbul’da bir fast food zincirinin Kadıköy Söğütlüçeşmesi’deki şubesinde çalışan Y.A. isimli erkek, restorana gelen üç genç kadına cinsel tacizde bulundu.

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın haberine göre biri 18 diğerleri 17 yaşındaki lise öğrencileri, kadınlar tuvaletine gittikleri sırada Y.A.’nın içeri girdiğini söyledi.

Kadınlar ardından da Y.A.’nın tuvaletlerden birine girip kapıyı açık bırakarak mastürbasyon yapmaya başladığını anlattı.

Kadınların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 40 yaşındaki Y.A.’yı gözaltına aldı.

İfadesi alınan Y.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Gülerek devam ediyordu’

O gün yaşananları anlatan kadınlardan biri, şunları söyledi:

“Ben direkt çantamı aldım ve kapıya çıktım. Kapıya çıkarken arkadaşlarıma ‘kapıya gelir misiniz?’ dedim. Kapıya çıktığımızda ‘Adam mastürbasyon yapıyor hemen çıkın’ dedim. Diğer arkadaşım arkasını döndüğünde adamla göz göze geldi. Adam gülerek devam ediyordu. Biz çantalarımızı alıp kaçtık.”

‘Herkes tahrik olabilir’ savunması

Ardından restoranın müdürüne gittiklerini, müdürün başta yaşananlara inanmadığını daha sonra olayın kameralara takılması üzerine polise haber verdiklerini belirten kadın, şöyle devam etti:

“Polisler iki araç geldiler. İlkine onu aldılar. İkincisine biz bindik. Polis aracında itiraf etmiş. Başta arabadan inmek istemedi. Kafasını camlara, kapılara vuruyordu. İnmemek için deli gibi davranıyordu. Doktor raporu yok. ‘Ben aileme bunu nasıl söyleyeceğim’ diye bağırıyordu. Sonra zorla indirdiler. Karakola kelepçeli geldi. Biz karakolda adama ‘Senin ailenin başına böyle bir şey gelse nolur?’ diye sorduk. Bize ‘insanlık hali herkes tahrik olabilir’ cevabını verdi.”

İşine son verildi

Yaşadıklarını sosyal medya üzerinden de paylaştığını belirten kadın, avukatların kendilerine yardım etmek için destek mesajları attığını söyledi.

Y.A. serbest bırakıldığı için tedirgin olduklarını belirten diğer bir kadın da hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

Fast food zinciri ise olayın yargıya intikal ettiğini ve Y.A.’nın işine son verdiklerini açıkladı.

Previous post
Erdoğan’ın talimatının devamı: Bir 7 Haziran yaşamamalıyız
Next post
İktisatçı Şahinöz: Seçim sonrası ekonomi çok daha kötüye gidecek