Ana SayfaMedyaJIN TV yayın hayatına başladı

JIN TV yayın hayatına başladı

HABER MERKEZİ – 8 Mart’ta test yayınına başlayan JIN TV bugün itibariyle “Kadının sesi, yaşamın yüzü” sloganıyla normal yayın hayatına başladı.

Newa Kadın Vakfı tarafından oluşturulan ve tüm aşamasında kadınların yer aldığı JIN TV 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde test yayınına başlamıştı.

3 aylık test sürecinin ardından JIN TV bugün (30 Haziran) itibariyle normal yayına başladı.

“Kadının sesi, yaşamın yüzü” sloganıyla yayın hayatına başlayan kanalın kuruluşu 9 Ocak’ta gerçekleşti.

Nasıl bir kanal?

JinNews’te yer alan habere göre Vakıf, “Nasıl bir televizyon mu?” sorusuna şu yanıtları verdi:

  • *Öncelikle toplumsal kodlamalara savaş açacak bir kadın televizyonu olacağını belirtmek isteriz. Cinsiyetçilikten beslenen ana akım medyaya karşı duracak, kadın değerlerini görünür kılacaktır. Kadın televizyonu, kadın dünyasının aynası olma iddiasındadır.*Üçüncü sayfalarda şiddet merkezli haberlere sıkıştırılmış, TV’lerde haberlerin sonlarına doğru ‘haberi süsleme’ nesnesine dönüştürülmüş kadını hayatın kaynağı olarak yeniden var kılacaktır. Kadınlar sanatı, kadınlar sporu, kadınlar siyaseti, kadınlar bilimi, kadınlar doğayı, kadınlar sağlığı yorumlayacak ve ‘hayat varsa biz de varız’ mottosu ile sesini duyuracaktır.*Jin TV, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddete karşı duracak, şiddet uygulayanı teşhir edecek, kadınları bu konuda öz savunmasını almaya çağıracaktır.*Jin TV, yaşamın her alanında kadın emeğini görünür kılma iddiasında olacaktır. Başta kadın-erkek ilişkileri olmak üzere bu ilişki ile bağlantılı olarak toplum yaşamını temelden etkileyen kadın-çocuk, erkek-çocuk ilişkisini ele alacaktır. Aile içi iş paylaşımdan, demokratik aile kriterlerine kadar toplumun temel taşlarını sorgulayacaktır.

    *Kadın bedenini kıskaca almış olan tabuları yıkacak, kadınları reklam malzemesine dönüştüren, metalaştıran ana akım erkek medyasına karşı kadınları yaşamın öznesi olarak ekranlara taşıyacaktır.

    *Jin TV, kadınların yaşadığı cenderenin bir kader olmadığını anlatacak, yaşadığı sorunlara çözümler arayacak ve bu konuda kadınları cesaretlendirmeyi amaçlayacaktır.

    *Televizyonumuz çok dilli, çok kültürlü, çok yönlü bir yayın çizgisi ile akıl ve duygunun yaratıcılığını birleştirecektir. Farklılıkları yok sayan ana akım medyaya karşı çoğulculuğu esas alacaktır.

    *Kadınların görünmeyen, hiçleştirilen, yok sayılan emeğini görünür kılacaktır. Evde, tarlada, ofiste, sokakta her dalda çalışan kadının yanında duracaktır.

Previous post
Bir haftadır kayıptı: 8 yaşındaki Eylül'ün cenazesi bulundu
Next post
Ardahan'da askeri operasyon sırasında bir sivil öldürüldü