Ana SayfaPolitikaKadınlardan Süleyman Soylu’ya tepki: ‘Karanlık zihniyet’

Kadınlardan Süleyman Soylu’ya tepki: ‘Karanlık zihniyet’

HABER MERKEZİ – Van’da kadınlar yaptıkları basın açıklaması ile HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ı arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki gösterdi.

Ağrı’da bir kişinin infaz edildiği haberlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir tepki de Vanlı kadınlardan geldi.

Kadınlar, Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası bahçesinde bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, HDP İl Eş başkanı Yadişan Karabulak, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, yerine kayyım atanan Edremit Belediye Eş başkanı Rojbin Çetin ile HDP ve DBP’li kadınlar, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

‘Soylu AKP’deki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor’

Kadınlar adına açıklamayı yapan TJA aktivisti Hatice Akdağ, Soylu’nun bu tür söylemlerle AKP’deki yerini sağlamlaştırmayı amaçladığını söyledi.

Akdağ, AKP – MHP ittifakının HDP’yi baraj altında bırakma çabalarının boşa çıktığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Suruç katliamıyla kana bulamak isteyen bu karanlık zihniyet son olarak sayın Pervin Buldan’ı tehdit ederek iddiaların araştırıcı olmak ve güvenliği sağlamaktan öte sorumlu tutmaktadır. İçişleri Bakanı defalarca nefret söylemleri ve tehditte bulunmuş ve pişmanlıkta duymadığını ifade etmiştir. Bu tür saldırıları asla kabul etmediğimizi ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Ne olmuştu?

Basına yansıyan haberlere göre Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü kırsalında elektrik direğine bağlanmış şekilde bir kişinin cenazesi bulunmuştu.

Başından silahla vurularak öldürüldüğü belirlenen kişinin köy bakkalı Mevlüt Bengi olduğu belirlenmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olan bitenden HDP’yi sorumlu tutmuştu.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Bakan Soylu’nun Bengi’nin ölümünden sonra kendisini arayarak tehdit ettiğini şu sözlerle duyurmuştu:

“Soylu ‘size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok. Sizler sorumlusunuz, nereye gidiyorsanız gidin. CHP’ye mi Avrupa’ya mı gidiyorsunuz, nereye giderseniz gidin’ gibi ifadeler kullandı, saçma sapan bir konuşmayla karşı karşıya kaldım.

Bu ülke böyle yönetilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek, İçişleri Bakanı’nın görevi sorumluları bulmak ve cezalandırmaktır. Çok talihsiz bir konuşma yaptı. Bunu kabul etmiyoruz.”

İçişleri Bakanı Soylu da söz konusu tehdidi doğrulayarak, kullandığı “Size artık yaşama hakkı yok” sözlerinden ‘daha fazlasının’ olduğunu ifade etmişti.




Önceki Haber
Başrollerde Steve Carell ve Timothée Chalamet var: 'Beautiful Boy'dan ilk fragman
Sonraki Haber
Bir haftadır kayıptı: 8 yaşındaki Eylül'ün cenazesi bulundu