Ana SayfaKadınKadınların 24 Haziran’daki cevabı: “Kadınların Oyu Eşit Ve Özgür Hayata: Değiştirecek Gücümüz Var”

Kadınların 24 Haziran’daki cevabı: “Kadınların Oyu Eşit Ve Özgür Hayata: Değiştirecek Gücümüz Var”

HABER MERKEZİ – Kadın hakları savunucuları, 24 Haziran seçimleri öncesinde “Kadınların Oyu Eşit Ve Özgür Hayata: Değiştirecek Gücümüz Var” sloganıyla bir kampanya başlattı.

Türkiye’deki kadın hakları savunucuları 24 Haziran erken seçimleri öncesinde, eleştiri ve beklentilerini anlattıkları bir kampanya başlattı.

“Kadınların Oyu Eşit Ve Özgür Hayata: Değiştirecek Gücümüz Var” isimli kampanya dahilinde kadınlar, bir yandan AKP iktidarının kadın politikalarını eleştirirken diğer yandan siyasi partilerden beklentilerini anlatıyor.

Kadınlar bu kampanyayı #KadınlarSeçimdeHatırlatıyor, #KadınlarınOyu, #KadınlarınOyuEmeğimize etiketleriyle sosyal medyada da yürütüyor.

DW Türkçe’den Burcu Karakaş’a konuşan “Seçim için Feministler” grubundan Selime Büyükgöze, kampanyayı bağımsız feminist kadınların başlattığını söylüyor.

Büyükgöze, amaçlarının seçime dair meseleleri kadınların gündemine sokmak ve kadınları seçim sürecinde görünür kılmak olduğunu anlatıyor.

‘Kadınları eve çeken bir politika var’

Kadınların var olan düzeni değiştirerek özgür bir ortam yaratmayı hayal ettiklerini dile getiren Büyükgöze, “Bunun yolu da seçime müdahil olmaktan geçiyor” diyor.

İfade özgürlüğünden mahrum bırakıldığını düşündüğünü belirten Büyükgöze, AKP iktidarının kadınların hayatlarını doğrudan etkileyen müdahalelerde bulunduğuna dikkat çekerek şunları söylüyor:

“Kürtaj fiilen yasak. İstihdam politikaları lehe uygulamalar gibi gözüküyor ama tek tek baktığınızda kadınları eve çeken bir politika var. Şiddet yasasının uygulamasında sorun var. Müftülere verilen nikah yetkisi, medeni hukuk alanından kaymayı gösteriyor.”