Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu ‘Kürt Raporu’nu açıkladı

Karamollaoğlu ‘Kürt Raporu’nu açıkladı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin hazırladığı Kürt sorununa ilişkin raporu açıkladı, çözüm önerilerini sıraladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır’da partisinin hazırladığı ‘Kürt Raporu’nu kamuoyuna sundu.

Diyarbakır’da Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin konferansında raporu açıklayan Karamollaoğlu, “Kürt meselesi sadece Türkiye’nin değil; İran, Irak, Suriye’nin de meselesidir. Dolayısıyla bu mesele ancak dört ülkenin bir araya gelmesiyle çözülebilir, emperyalist ülkelerin planları bu şekilde bozulabilir” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Karamollaoğlu’nun Kürt sorununa ilişkin çözüm önerilerinden bazıları şunlar:

  • Vatandaşların katılımı ile inancı ırkı ve mezhebi ne olursa olsun her insanımıza temel insan hakkı tanınacak bir Anayasa hazırlanmalı.
  • Anayasa’da anadilinde eğitim ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalı.
  • Temsilde adaletin önündeki engel kalkmalı ve seçim barajı kaldırılmalı.
  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bazı belediye başkanları hakkında başlatılan tahkikatlar sebebiyle görevden uzaklaştırılan partiler yerine mevcut üyeler arasından seçim yapılarak en kısa sürede seçimler yenilenmeli ve yerel yönetimler güçlendirilmeli.
Previous post
Hapisteki vekil İdris Baluken'den bir roman: "Üç Kırık Dal"
Next post
Beden bir lamekândır – Elend Aydın