Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu’ndan Suruç açıklaması: İktidar kamplaşma meydana getirip, pay alırım havasına girdi

Karamollaoğlu’ndan Suruç açıklaması: İktidar kamplaşma meydana getirip, pay alırım havasına girdi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da konuşan Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, Suruç’ta yaşananlara ilişkin “iktidarın süratle bir kamplaşma meydana getirdiğini” dile getirdi ve buradan pay alma havasına girdiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen mitinge katıldı.

Alana, partinin Kurucu Başkanı Necmettin Erbakan ile Karamollaoğlu’nun resimleri asıldı. Alanda kadınlar ile erkeklerin ayrı yerlerde olması ise dikkat çekti.

Karamollaoğlu, iktidarın erken seçim kararı almasının nedeninin büyüyen ekonomik problemler olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

“Ekonomide dibe vurdu bu iktidar, ülkenin problemlerinin artık çözemiyor. İşsizlik zirve yaptı, dolar aldı başını gidiyor. İnsanlar geçimlerini rahat bir şekilde sağlayamıyor. Dış politikada da, adalette de, eğitimde de sıkıntı var. Peki, bugün bu sıkıntıları başımıza getirenler kimlerdi, sormak mecburiyetindeyiz.

“15,5 yıldır iktidarda bulunan bu parti, bugünkü sıkıntıları hazırladı. Bu sıkıntıları bunlar bu ülkenin başına getirdi. Bundan dolayı da şimdi seçime giderken özellikle vurgu yaptığımız bir konu var. Artık bu iktidarın ülkemizin problemlerini çözemeyeceğini gördük, anladık. Bundan dolayı da ısrarla diyoruz ki, bir değişime ihtiyaç var. Bu iktidarı siz değiştireceksiniz. Bu değişimin ayak seslerini de duymaya başladık.”

Suruç açıklaması

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında dört kişinin hayatını kaybettiği olaylara değinen Karamollaoğlu, şunları ifade etti:

“Endişelendik inşallah büyümüz, başka bir mecraya taşınır diye. Ama beni üzen ne oldu biliyor musunuz? İktidarın süratle burada bir kamplaşma meydana getirip, kendisine acaba burada ben nasıl bir pay alırım havasına girmesi oldu. Ya Allah rızası için biraz daha temkinli olmaya, biraz daha bir taraf yaklaşmaya kendinizi bir türlü getiremez misiniz?”

Karamollaoğlu son olarak, anadilinde eğitime önem verdiklerini vurgulayarak, bu konuyu siyaset sahnesine ilk taşıyan liderin Erbakan olduğunu öne sürdü.

Previous post
Erdoğan'dan anadilinde eğitimi dillendiren İnce'ye: Yahu bu hakların hepsini verdik
Next post
HDP'nin İstanbul mitingi: "Umut dimdik ayakta"