Ana SayfaGüncelKarne gününde işkenceyle gözaltına alınan lise öğrencileri serbest bırakıldı

Karne gününde işkenceyle gözaltına alınan lise öğrencileri serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de “Karneler sizin gelecek bizim!” sloganıyla eylem yaparken işkence ile gözaltına alınan öğrenciler, gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İstanbul Kadıköy’de dün (8 Haziran) lise öğrencileri, “karneler sizin gelecek bizim!” sloganıyla AKP hükümetinin eğitim politikalarını protesto etmek için toplanmış ve polis tarafından şiddete maruz kalmışlardı.

Yaşları 14 ila 18 arasında değişen öğrencileri darp ederek gözaltına alan polis, şiddeti polis otosunda da sürdürmüştü.

Yaralı ve ters kelepçeli halde saatlerce bekletilen öğrenciler, ardından sağlık kontrolleri için Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Aralarında HDP Milletvekili adayları Veli Saçılık ile CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın da olduğu çok sayıda kişi çocuklara destek olmak için hastane önüne geldi.

Şık: Kenara çekilip yuh çekmekle bu iş olmaz

Rıhtım Karakolu önüne gelen HDP milletvekili adayı Ahmet Şık, “Bugün devlet üniformasıyla çocukların önüne dikildi, herkes yapılan işkenceyi gördü. Şu anda çok öfkeliyim. Eğer bu işkencecilerden hesap sormazsak ben namertim. O işkencecilerden de onların tasmasını tutanlardan da hesap soracağız, bunu buraya yazıyorum” dedi.

Şık, işkencenin herkesin gözü önünde olduğunu ve çevredekilerin sadece yuhalamakla yetindiğini de vurgulayarak, şunları söyledi:

“Her şey herkesin gözü önünde oldu ama sadece kenara çekilip, ıslık çalmakla yuh çekmekle bu iş olmaz. Orada o çocuklara işkence yaptılar ve hiçbir şey yapmadınız. Bu ayıp da sizin olsun.”

‘Ölümle tehdit edildik’

Öğrenciler ifadelerinin alınmasının ardından gece saatlerinde Yoğurtçu Çocuk Karakolu’ndan serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra Dokuz 8 Haber’e konuşan öğrencilerden Berivan Han, gözaltındayken polislerin kendilerini “Sizi öldürürüz” diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Han yaşadıkları işkenceyi, “Kimse görmedi ama çok büyük işkence vardı. Arkadaşlarımızın kafatasından kanlar akıyordu” sözleri ile ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnce'den gece mitingi: Büyük şemsiye altında buluşalım; barışalım, uzlaşalım
Sonraki Haber
Piar'ın anketi: AKP-MHP ittifakı Meclis'te çoğunluğu kazanamıyor