Ana SayfaGüncel‘Kelebekler’e Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü

‘Kelebekler’e Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü

HABER MERKEZİ – Tolga Karaçelik’in yönettiği ‘Kelebekler’ filmi 13. Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazandı.

Doğu Avrupa’nın önemli festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Bükreş Uluslararası Film Festivali, 11-16 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festivalde Türkiyeli yönetmen Tolga Karaçelik’in yönettiği Kelebekler filmi En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

Karaçelik, festival törenine gönderdiği kısa bir video ile Kelebekler’i bu ödüle lâyık gören herkese teşekkürlerini iletti.

Sundance’ten En İyi Film Ödülü

Tolga Karaçelik, kendisinin yazıp yönettiği Kelebekler ile 2018 Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.

Film ayrıca, 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü (Tolga Tekin); 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin) ve En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini kazanmıştı.

Avrupa prömiyerini ise 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yapmıştı.

Kültür Bakanlığı destek vermemişti

Kelebekler filmine Kültür Bakanlığı destek vermemiş, yönetmen Karaçelik bu kararı sosyal medya hesabından “Kültür Bakanlığı yeni filmim Kelebekler’i desteğe layık bulmamış” diyerek duyurmuştu.

Birbirini çok az tanıyan üç kardeşin hikayesi

Film, birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alıyor.

Kelebekler filminde, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular rol almıştı.