Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu görevlendirmişti: Suruç’a giden Gök’ten ‘sağduyu’ çağrısı

Kılıçdaroğlu görevlendirmişti: Suruç’a giden Gök’ten ‘sağduyu’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta dört kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları incelemek üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen partinin Ankara Milletvekili Levent Gök, gittiği Urfa’da ‘sağduyu’ çağrısı yaptı. “Şiddet, siyaset kültürünün içinde asla yer almamalıdır” diyen Gök, seçim sürecinde olunduğunu hatırlatarak “soğukkanlı olma” ve “sağduyu” çağrısı yaptı.

Suruç’ta AKP’li aday İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim çalışması’ sırasında kendisine tepki gösteren esnafa yönelik saldırıyla birlikte çıkan olaylar çatışmaya dönüşürken, dört kişi yaşamını yitirdi.

Bu olayı incelemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Ankara Milletvekili Levent Gök, partisinin Urfa’daki il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “siyasetin içinde asla şiddete yer olmaması gerektiğini” söyledi.

Herkesin fikirlerini özgürce söylemesinin ve birbirini saygıyla dinlemesinin önemli olduğunu vurgulayan Gök, “Siyaseti şiddetin dışına çıkarmak tüm siyasetçilerin sorumluğunda olmalıdır” dedi.

Suruç’ta ‘üzüntü verici bir olay’ yaşandığını anımsatan Gök, olayla ilgili Vali Abdullah Erin’den bilgi aldığını dile getirerek olayın tüm Türkiye’de derin izler bıraktığını ifade etti ve şöyle devam etti:

“Şimdi önemli bir seçime doğru giderken, hep beraber ülkemizdeki demokratik olgunluğu artıracağımız, kavgadan, şiddetten, üzücü olaylardan uzak bir süreci büyük bir olgunlukla yürütmemiz gerekiyor. Her şeyin Türkiye’nin daha iyiye gitmesi, demokrasinin daha iyi yerleşmesi için herkesin soğukkanlı, sağduyulu olması gerekiyor. Türkiye’deki demokratik olgunluğun ne kadar zengin olduğunu dünyaya göstereceğimiz günlerden geçiyoruz. İşte böyle bir olayda hepimiz derinden sarsıldık.

Bu olayla ilgili Sayın Vali Abdullah Erin, bakanlarımız Ahmet Eşref Fakıbaba ve Süleyman Soylu ile görüşme fırsatımız oldu. Onlardan aldığımız bilgilerle adli soruşturmanın devam ettiği ve emniyet güçlerinin olayın tüm ayrıntılarıyla incelediği yönündeki bilgiler bize resmi olarak iletildi. Biz de adli makamların yapacağı incelemeleri bekliyoruz. Olayların bir an önce aydınlatılarak sorumlular hakkında işlemlerin yapılmasını da elbette bekliyoruz.”

Gök, partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Şanlıurfalılardan kardeşlik hukukunu bozmamalarını, kutuplaşmadan bu olayı aşacak olgunluğu ve sağduyuyu göstermelerini” istediğini de sözlerine ekledi.


4 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’ta neler oldu, kim ne dedi?

Previous post
İran'dan Ankara'ya Kandil resti: Operasyona destek vermeyiz
Next post
Dolar/TL 4.75'e dayandı