Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Milletvekili transferleri demokrasinin yüz karasıdır

Kılıçdaroğlu: Milletvekili transferleri demokrasinin yüz karasıdır

HABER MERKEZİ – Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin çoğunluğu kaybetmesi nedeniyle MHP ile zorunlu işbirliğine gittiğini savunarak, ”Erdoğan’ın bağımsız bir iradesi artık yok” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AKP’nin parlamentoda çoğunluğu kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ”Artık MHP’siz adım atamazlar” dedi.

CHP lideri, yeni dönemde Meclis’te ikili bir yapı oluştuğunu da vurguladı. AKP’nin çoğunluğu kaybetmesi nedeniyle MHP ile zorunlu işbirliğine gittiğini savunan Kılıçdaroğlu, ”(AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın bağımsız bir iradesi artık yok” diye konuştu.

AKP’nin atacağı adımlarda MHP’nin onayına ihtiyaç duyacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “(MHP lideri Devlet) Bahçeli, Türkiye’nin ileriye gitmesi için Erdoğan’ı zorlarsa kendisini kutlarız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın MHP’ye muhtaç olmamak için parlamentoda yeni bir hamle yapar mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Milletvekili transferleri demokrasinin yüz karasıdır. Seçilen kişinin seçildiği partiyi bırakıp başka bir partiden milletvekili olması, oy aldığı vatandaşlara ihanettir. Milletvekili pazarının açılması doğru bulmuyorum.”

24 Haziran seçimleri öncesi İYİ Parti’nin doğrudan seçime katılabilmesi amacıyla 15 CHP’li milletvekili istifa edip İYİ Parti’ye katılmıştı. İYİ Parti’nin Meclis’te grup kurmasını sağlayan 15 milletvekili daha sonra CHP’ye dönmüştü.


Bu haber NTV ve Cumhuriyet’ten derlenmiştir.



Önceki Haber
TRT sansürde 'boyut atladı': Kadın oyuncunun gölgesi de buzlandı
Sonraki Haber
İzmir'de Suriyeli mültecilere ırkçı saldırı