Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Anadolu Ajansı hakkında suç duyurusu

Kılıçdaroğlu’ndan Anadolu Ajansı hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçime sayılı günler kala bir televizyon kanalının ekranlarına oy oranlarının yazılı şekilde yansıtılan “2018 Seçim Tablosu” nedeniyle Anadolu Ajansı hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi adına Anadolu Ajansı (AA) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun kararını kamuoyuna, CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek açıkladı.

Muharrem Erkek, “hükümete yakın bir televizyon kanalında AA’nın seçim sonuçlarını manipüle edecek hazırlıklarını ifşa etmesi üzerine” kurum hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Erkek, “Hele ki Büyük Atatürk tarafından kurulan, Cumhuriyetimizin ilk kurumlarından olan ve asıl kuruluş amacı, halkı, doğru, gerçek bir şekilde bilgilendirmek olan ajansın, tüm kuruluş ilkelerini ihlal ederek, tüm ahlaki ve mesleki ilkelerini yok etmek adına iktidarın borazanlığını yapması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Seçime 5 gün kala iktidara yakınlığıyla bilinen TVNET kanalında Anadolu Ajansı’nın 2018 seçim tablosunun oy oranları ekrana gelmişti.

“Akıl Odası” adlı programın tekrarı sırasında yayına getirilen görüntülerde, AA’nın “Seçim 2018” tablosunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener’in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş’ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu’nun oy oranının yüzde 1 ve Doğu Perinçek’in oy oranının yüzde 1 olduğu görülmüştü.

Görüntülerde sandıkların tamamın açılmış olduğu da ekrana yansıtılmıştı.

AA’dan yapılan açıklamada, “Önceki gün yapılan ve medya kuruluşlarına gönderilen test yayınında da son seçimin sonuçları baz alınmış olup, seçime katılmamış olan partiler ve adaylar için rasgele oy dağılımları yapılmıştır. Ayrıca temsili oy dağılımlarının buna göre yapılacağı da önceden medya kuruluşlarına bildirilmiştir” denilmişti.

Previous post
Demirtaş’tan Twitter'da kullanıcılarla sohbet
Next post
İnce Ankara’da: AA, TRT ve YSK’yi tarafsız yargıya göndereceğim