Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan parti içine çağrı: İnce değerimizdir, onu kucaklayın

Kılıçdaroğlu’ndan parti içine çağrı: İnce değerimizdir, onu kucaklayın

HABER MERKEZİ – 24 Haziran sonrası parti içi tartışmaların arttığı CHP’de, genel başkan Kılıçdaroğlu ‘tansiyonu düşürecek’ bir açıklama yaptı. “81 milyonu kucaklayacağız” diyen CHP lideri, İnce’nin seçim sonrası da 81 ili gezeceğini duyurması ile ilgili olarak da “Bütün il başkanlarına talimatımdır; geldiği zaman karşılayacaksınız, halkla buluşturacaksınız, ne gerekiyorsa yapacaksınız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki CHP Genel Merkezi’nde parti içinden gelen tepkilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ardından dün yaptığı açıklamada “Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur” diyen Kılıçdaroğlu, bugün ise ‘herkesi kucaklayacaklarını’ vurguladı:

”Biz inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmek partinin dışında düşünmek asla böyle bir düşüncem yok inancım da yok. Herkesi kucaklayacağız. 81 milyonu kucaklayacağız. Duvarın bir kısmını yıktık önümüzdeki seçimlerde duvarın tamamını yıkacağız. Önümüzdeki seçimlere gerçekten ciddi bir hazırlıkla gideceğiz.”

CHP lideri, “Bugün çok sevinçliyim. Havuz medyasına manşet olduk. Yaptığımız iş doğru. Pişman değilim. Yerel seçimleri için yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

İnce mesajı

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 81 ili gezeceği ile ilgili açıklamasına atfen ise şunları söyledi:

”Herkes bilsin, Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz. Sevgili arkadaşım Muharrem İnce, 81 ili gezeceğini ifade ediyor. Bütün il başkanlarına talimatımdır; geldiği zaman karşılayacaksınız, halkla buluşturacaksınız, ne gerekiyorsa yapacaksınız. Gülerek, sevinerek ve bir heyecan içinde yolcu edeceksiniz.”

Kılıçdaroğlu ve İnce neler demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün yaptığı konuşması sırasında bir gazeteci sormayana dek cumhurbaşkanı adayları İnce’nin adını ağzına almamıştı.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında ise “Bireysel çıkar peşinde koşup da milletvekili olamadım hemen şunu eleştireyim diyenlerin, koltuk sevdasına tutulanların partimizde işi yoktur” demişti.

Muharrem İnce de Kılıçdaroğlu’nun “Bireysel çıkışlarla kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yok” sözlerinin ardından bir mesaj paylaşarak 81 ili ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Previous post
ABD’nin ek vergisine Türkiye’den 'misilleme': 22 ürün zamlandı
Next post
SOMA DAVASI | Proje sorumlusundan madendeki eksikliğe 'sehven' savunması