Ana SayfaGüncelKüçükkaya’dan kendisine tepki gösteren İnce’ye: Ben gazeteciyim

Küçükkaya’dan kendisine tepki gösteren İnce’ye: Ben gazeteciyim

HABER MERKEZİ – Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin attığı ve canlı yayında paylaştığı mesaj dolayısıyla kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Küçükkaya, İnce’nin kendisine bilgi verdikten sonra ‘bunu kullanma’ diye uyarmadığını belirterek, “Seçim gecesi bir Cumhurbaşkanı adayının söylediği her şey, o uyarıyı yapmadığı sürece haberdir” sözleriyle kendini savundu.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim gecesi yenilgi kendisine gönderdiği bir mesajla kabul etmesine yönelik gelen mesajı paylaşması sonrası gelen eleştirilere yanıt verdi.

Küçükkaya, mesajı kamuoyuna açıklamasıyla ilgili kendisine gelen tepkilere Twitter hesabından yanıt verirken, İnce’yi eleştirdi.

“Kamuoyuna zorunlu açıklama” başlığı ile yaptığı açıklamada Küçükkaya, “Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor ‘nerede’ diye. İnce’ye yazdım, ‘Neredesiniz? Ne diyeceksiniz?’ Yanıtı şu oldu; “Adam kazandı”. Elbette bunun haber değeri var… Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce’nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37’de kabul etmiş. Haber değil mi?” diye sordu.

Küçükkaya, “Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?” sözleriyle kendini savundu.

İnce ne dedi?

Muharrem İnce, Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya’ya attığı ve tartışmaya neden olan “Erdoğan’ın kazandığını kabul ediyorum” mesajıyla ilgili olarak bugün açıklamalarda bulundu.

İnce, gazeteci Küçükkaya’ya attığı mesajla ilgili şunları söyledi:

“Orada bir hatam oldu, onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya’ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Benim gibi deneyimli siyasetçinin bunu yapmaması gerekirdi.

Vatandaşlarımızın bunu bir tweetle öğrenmemesi gerekirdi. Onu haber yapacağını düşünmediğim için, demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim, bir hata yaptım o konuda. Özür diliyorum o konu için.”