Ana SayfaDünyaLiseli bir gençle ‘atışan’ Macron’a göre devrim için diploma gerek

Liseli bir gençle ‘atışan’ Macron’a göre devrim için diploma gerek

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Macron önce “Enternasyonal” marşını mırıldanan, ardından kendisine “N’aber Manu” diye seslenen bir lise öğrencisi ile tartıştı. Liseli gence kimi ‘öğütler’ sıralayan Macron, “devrim yapmak için önce diploma alması gerektiğini” savundu. Söz konusu olay ise Macron’un ‘zenginlerin başkanı’ olmakla suçlandığı bir dönemde meydana geldi.

Nazilere karşı Fransız direnişinin 2. Dünya Savaşı’nda idam edilen üyeleri için düzenlenen anma töreninde Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile bir lise öğrencisi arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Macron gençlerle tokalaştığı sırada bir lise öğrencisi önce Enternasyonal marşını mırıldandı ardından da “N’aber Manu?” diye seslendi.

Gencin bu sözleri üzerine uyarıda bulunan Macron, “Hayır, hayır, sen şu anda resmi bir törendesin. Böyle davranamazsın. Bir budala gibi davranabilirsin ancak bugün ‘Marseillaise’ ve ‘Partizanlar Şarkısı’nı söylüyoruz. Bana Cumhurbaşkanı ya da efendim diyeceksin, anladın mı?” dedi.

Liseli genç, Macron’un sözlerini dinlerken, Macron selamlaşmaya devam etti. Ancak kısa süre sonra döndü ve uyarılarını sürdürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı “İşleri doğru şekilde yapmalısın. Bir gün bir devrim başlatmak istesen bile önce bir diploma almalı ve ekmeğini eline almayı öğrenmelisin, tamam mı? Ondan sonra diğerlerine öğütler verebilirsin” dedi.

Macron söz konusu görüntüleri kendi Twitter hesabından da yayımladı. Fransa Cumhurbaşkanı paylaşımında “18 Haziran’da özellikle de özgürlük yoldaşlarının önünde saygı gösterilmesi gerekir” notunu düştü.

“Zenginlerin başkanı” olmakla itham ediliyor

Söz konusu olay, Macron’un ‘zenginlerin başkanı’ olmakla suçlandığı bir dönemde meydana geldi.

Macron geçen hafta, Fransızların sosyal güvenlik için ‘çılgınca’ harcama yaptığını söylemişti.

Previous post
Amerikan İlerleme Merkezi ve Metropoll’den ortak seçim anketi
Next post
DİSK-AR: 6 milyon 18 bin insan işsiz