Ana SayfaGüncelMersin’de bu yıl Onur Haftası etkinlikleri yapılmayacak

Mersin’de bu yıl Onur Haftası etkinlikleri yapılmayacak

HABER MERKEZİ – Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, her yıl düzenlenen Onur Haftası’nı seçim yoğunluğu ve ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu yıl yapmayacaklarını açıkladı.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, her yıl Haziran ayında düzenledikleri Onur Haftası etkinliklerini, ülkenin içinde bulunduğu politik gündem, 24 Haziran ve 8 Temmuz’da yapılacak olan erken seçimlerin yarattığı yoğunluk dolayısıyla bu yıl yapmayacaklarını duyurdu.

Kararı dernek binasında gerçekleştirilen üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen sene Mersin’de yaptığımız Onur Haftası etkinliği tüm tehditlere rağmen üçüncü kez olmak üzere kutlanmış ve kamusal görünürlük açısından bu yolla büyük bir aşama kaydedilmiştir. Ancak ne var ki ülkenin içerisinde bulunduğu politik gündem 24 Haziran ve 8 Temmuzda yarattığı yoğunluk dolayısı ile bu sene 7 Renk LGBTİ Derneği olarak Onur Haftası’nı kutlamayacağımızı belirmek ister ve bizden bu yüzden beklentileri olan tüm LGBTİ camiasından özür dileriz.”

Previous post
"Türk askeri Minbiç'te" iddiasına yalanlamayı Erdoğan doğruladı
Next post
Hollanda'da müzik festivaline otobüsle saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı