Ana SayfaGüncelMetropoll: HDP yüzde 13, SP yüzde 3 alırsa AKP iki turu da kaybeder

Metropoll: HDP yüzde 13, SP yüzde 3 alırsa AKP iki turu da kaybeder

HABER MERKEZİ – Metropoll araştırma şirketi sahibi Sencar, HDP’nin yüzde 13, SP’nin ise yüzde 3 oranında oy alması durumunda AKP’nin her iki turu da kaybedeceği tahmininde bulundu.

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala Meclis aritmetiği önemini korurken, Metropoll araştırma şirketi sahibi Özer Sencar partilerin oy oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’ye konuşan Sencar, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’teki dağılımda belirleyici bir rol üstlendiğini belirterek, milletvekili seçiminde alacağı oyların “çok kritik” olduğu vurgusu yaptı.

Sencar, “HDP’nin oyları yüzde 13’e çıkar, Saadet Partisi de yüzde 3’ü geçerse AKP, hem birinci turda hem de ikinci turda kaybeder” dedi.

AKP’de ‘stratejik seçmen’in oranı yüzde 5 olabilir

Seçmen davranışı hakkında her ay düzenli olarak yaptıkları araştırmalara dayanarak yaptığı değerlendirmelere devam eden Sencar, “Türkiye’de seçimin son günlerinde ya da sandık başında karar veren, bu kararında stratejik davranan yüzde 5 oranında bir seçmen kitlesi” olduğuna dikkat çekti.

Şu ana kadar diğer partilerden HDP’ye ciddi bir kayma olmadığını söyleyen Sencar, son olarak AKP’de de yüzde 5 oranında bir kesimin ‘stratejik seçmen’ davranışı gösterebileceğini belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ümmü Gülsüm'den Amy Winehouse'a: 40 kadının öyküsü bir kitapta buluştu
Sonraki Haber
Rusya parlamentosundan yükselen ırkçılık: Beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiye girmeyin