Ana SayfaEkonomiNedeni kurdaki artış: Arçelik’te bazı yatırımlar durduruldu, ödemeler uzatıldı

Nedeni kurdaki artış: Arçelik’te bazı yatırımlar durduruldu, ödemeler uzatıldı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Arçelik, kurdaki artış nedeniyle bazı yatırımlarını bekletme kararı alırken, Gama Holding’in 1 milyar dolarlık kredinin yapılandırması için görüşmelere başladığı bildirildi.

Döviz kurlarındaki artışla beraber borç yapılandıran, ödemeleri ve yatırımları öteleyen şirketlerin sayısında da artış yaşanıyor.

Evrensel’deki habere göre bu şirketlere son olarak Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 6. sırada yer alan Arçelik de eklendi.

Arçelik, kurlarda yaşanan yukarı yönlü hareketlilik nedeniyle bazı yatırımlarını bekletme kararı aldı, tedarikçilerine yaptığı ödemede 30 günlük vadeyi 60 güne çıkardı.

Habere göre Arçelik Satınalma Direktörlüğü tarafından tedarikçilere gönderilen yazıda, “Son dönemde yaşanan kur hareketlerinden dolayı bazı yatırımlarımızı net olmayan döviz hareketliliğinden dolayı bekletme kararı aldık. Bazı işlerimizde de biraz daha ince eleyip sık dokuyarak süreci işliyoruz” denildi.

‘Gama Holding borç yapılandırmak için görüşmelere başladı’ iddiası

Öte yandan borç yapılandırılması için harekete geçen büyük şirketlere bir yenisinin daha eklendiği iddia edildi.

Bloomberg’in haberine göre Yıldız Holding ve Doğuş Holding gibi Türkiye’nin büyük şirketlerinin ardından Gama Holding de kredi borçlarının yeniden yapılandırılması için bankalara başvurdu.

Enerji, inşaat, hastane yönetimi ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren Gama Holding’in borç miktarının 1 milyar dolar olduğu belirtildi.