Ana SayfaDünyaNikaragua’daki çatışmalarda 5 kişi daha hayatını kaybetti

Nikaragua’daki çatışmalarda 5 kişi daha hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Nikaragua’da dün yaşanan çatışmalarda biri çocuk olmak üzere en az 5 kişi hayatını kaybetti. Ülkede Nisan ayından bu yana süren çatışmalarda 200’ün üzerinde insan yaşamını yitirmiş durumda.

Nikaragua’da, Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın emeklilik başta olmak üzere bazı sosyal haklarda yapmak istediği kesintilere karşı başlayan protestolar sürüyor.

Sosyal güvenlik sisteminde yapılmak istenen ‘reform’a karşı Nisan ayında başlayan gösterilerde silahlı çatışmalar da yaşanıyor.

Çıkan çatışmalarda dün 5 kişinin daha yaşamını yitirdiği duyuruldu.

AFP’ye konuşan Nikaragua İnsan Hakları Merkezi üyesi Georgina Ruiz, “5 kişinin ölümünden bahsediyoruz, ama daha fazla ölü olabilir” açıklamasında bulundu.

Nikaragua Ulusal Otonom Üniversitesi’nin bulunduğu bölgede, Ortega karşıtı gösterilerde yer alan 2 öğrencinin olduğunu da söyleyen Ruiz, öğrencilerin açıklamalarını da aktardı.

Asker ve polisler ile paramiliter grupların dün gece saldırı başlattığını belirten öğrenciler, barikatlarda olduklarını, 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 14 yaralının olduğunu kaydetti.

Amerika Ülkeleri Arası İnsan Hakları Komisyonu’nun (CIDH) verilerine göre, çatışmalarda 19 Haziran’a kadar 212 kişinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yönetmen Agnès Varda ile "5’ten 7’ye Cléo" üzerine
Sonraki Haber
80 öte gezegen keşfedildi