Ana SayfaKültür-SanatNotos’tan Vladimir Nabokov sayısı

Notos’tan Vladimir Nabokov sayısı

HABER MERKEZİ – İki aylık edebiyat dergisi Notos’un yeni sayısı çıktı. Derginin dosya konusu Vladimir Nabokov. Son sayıda Zeynep Direk ve Slavoj Žižek ile de söyleşiler var.

Notos’un yeni sayısı raflardaki yerini aldı. Derginin Haziran-Temmuz 70. sayısının kapak konusu ise “Vladimir Nabokov | Sanatçının Dehası”.

Dosyada Stephen Jan Parker’ın “Nabokov’u Anlamak”, Yiğit Yavuz’un “Edebiyatın Göç Yollarında Nabokov” yazıları bulunurken, Georges Nivat da Nabokov’un on romanını anlatıyor.

Dergideki çizimler ise Seda Mit, Ömer Faruk Yaman ve Mete Kaplan Eker’e ait.

Zeynep Direk ve Slavoj Žižek söyleşileri

Notos’un son sayısında ayrıca çağdaş Fransız felsefesi ve feminizm alanında telif, derleme, çeviri olmak üzere çok sayıda çalışması bulunan Zeynep Direk ile son kitabı “Cinsel Farkın İnşası”ndan yola çıkarak yapılmış kapsamlı bir söyleşi de yer alıyor.

Dergideki ikinci söyleşisi ise Slavoj Žižek ile. Sloven filozof sanat, müzik, edebiyat ve televizyon dizilerinden söz ederek insani yanının derinliğini tartışıyor.

Öyküler

Derginin bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar da şu şekilde: Vladimir Nabokov, İlker Karakaş, Figen Uğur Dölek, Özdemir Bayrak, Serhat Uyumaz, Dilek Karaaslan, Oğuz Tecimen, Özgü Çömezoğlu, İlay Bilgili.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dolar/TL Haziran'a yükselişle başladı
Sonraki Haber
Esad'ın DSG'yi tehdidi sonrası ABD'den uyarı