Ana SayfaGüncelPakize Hazar’ı ezen zırhlı araç sürücüsüne ‘ödül gibi’ ceza

Pakize Hazar’ı ezen zırhlı araç sürücüsüne ‘ödül gibi’ ceza

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Lice’de trafiğe kapalı yolda yürüyen 85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezerek ölümüne neden olan zırhlı askeri aracın sürücüsü uzman çavuş S.K’ye yargılandığı davada, 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanık askere verdiği cezayı ise erteledi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 14 Haziran 2017 tarihinde trafiğe kapalı Mümin Ağa Caddesi üzerinde yaşlılık maaşını almak üzere PTT şubesine gittiği esnada 85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezerek ölümüne neden olan kirpi tipi zırhlı aracın sürücüsü uzman çavuş S.K. hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.

Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık S.K. katılmadı.

Dava dosyasına gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada ilk olarak Hazar’ın oğlu Veysi Hazar söz aldı.

“Sanığın kastının olduğunu düşünüyorum”

Askeri aracın olay günü hem kaldırıma hem de yola park ettiği için annesi Pakize Hazar’ın aracın çevresinden dolanmak zorunda kaldığını söyleyen Hazar, şunları kaydetti:

“Ayrıca aracı kullanan şahıs, araca bindiğinde etrafı kontrol etmek zorunda iken gerekli kontrolleri yapmamıştır. Bu nedenle olayda sanığın kastının olduğunu düşünüyorum. Çünkü sürücünün bu kadar büyük hatalar yapması mümkün değildir. Ben de otobüs şoförlüğü yapıyordum ve büyük araç kullandığımdan dolayı her gün binlerce insanın arasından geçiyorum. Üzerime düşen tüm dikkati göstererek mesleğimi icra ediyorum. Önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum.”

Sanığın üst sınırdan cezalandırılması talep edildi

Hazar ailesinin avukatı Serdal Yel de sanığın olay günü askeri aracı hem yola hem de kaldırıma çapraz şekilde park ettiğini hatırlattı.

Avukat Yel, “Sanığın askeri aracı park ettiği yer, 2 yıldan uzun zamandır trafiğe kapalı. Yani olay günü de trafiğe kapalı olmasına rağmen sanık zırhlı araç ile oraya girmiştir. Sanık çok büyük bir zırhlı araç kullanmaktadır. Hem araca binmeden önce hem de araca bindikten sonra çevreyi kontrol etmelidir. Sanığın bu olayda kusuru çok ağırdır. Müvekkilinin babası hayat arkadaşını kaybetmiştir. Bu nedenle çok mağdur durumdadır” dedi ve tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

‘Geleceği üzerindeki olası etkiler’ indirim sebebi oldu

Kararını açıklayan mahkeme, sanık asker S.K.’nin üzerine atılı “taksirle ölüme neden olma” suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, hapis cezasının sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri indirim sebebi sayarak hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi.

Yine bu hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar veren hakim, sanığın 5 yıl içinde herhangi bir suç işlememesi durumunda geriye bırakılan hükmün düşmesine karar verdi.

Karara tepki gösteren Hazar ailesi, karara karşı Nöbetçi Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edecek.


85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen zırhlı aracın görüntüleri


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Devlet hem yıktı hem sordu'
Sonraki Haber
KESK’lilerin eylemine müdahale eden polis HDP adayı dahil 3 kişiyi gözaltına aldı