Ana SayfaGüncelPera Film’den yaza merhaba: “Kumsalda”

Pera Film’den yaza merhaba: “Kumsalda”

HABER MERKEZİ – Pera Film, 8 Haziran’da başlayacak olan “Kumsalda” film programıyla klasik sinema örneklerinden yakın dönem örneklere kadar geniş bir seçki sunuyor.

Pera Müzesi, yaz sezonunu “Kumsalda” film programı ile karşılıyor.

Pera Film’de 8 Haziran’da başlayacak program, sinemada bir mekân olarak kumsalın işaret ettiği anlamların izlerini sürüyor.

Program kapsamında gösterilen filmler, keyifli anların temsili olan kumsalın, karanlık tatil hikâyelerinin başlangıcına dönüşebildiğine de işaret ediyor.

1951’den günümüze Türkiye ve dünya sinemasından seçilen filmlerin yer aldığı program, klasik sinema örneklerinden yakın dönem örneklere kadar geniş bir seçki sunuyor.

Bir mekân olarak kumsalı ele alan “Kumsalda”, Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde devam eden ve 1870’lerden 20. yüzyıla, deniz hamamından plaja geçişin hikâyesine odaklanan “İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” sergisine paralel olarak sunuluyor.

Ayrıca program kapsamında Fransız Yeni Dalga Akımı’nın temsilcilerinden Éric Rohmer, Michelangelo Antonioni, Jacques Tati, Otto Preminger gibi usta yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra Asghar Farhadi, Ulrich Seidl ve Yorgos Lanthimos gibi yakın dönem yönetmenlerin filmleri de yer alıyor.

Pera Film’in “Kumsalda” film programı, 28 Temmuz tarihine kadar sürecek ve ücretsiz.

Gösterim programı ise şöyle:

Previous post
Slovenya’da seçimler: Mülteci karşıtı SDS oyların yüzde 25’ini aldı
Next post
Enflasyon yılın en yüksek seviyesinde