Ana SayfaGüncelRojava’dan Gezi’nin çocukları için bir kısa film: “Em ji bîr nakin”

Rojava’dan Gezi’nin çocukları için bir kısa film: “Em ji bîr nakin”

HABER MERKEZİ – 5’inci yıldönümünde Gezi Direnişi’ne Rojava’dan bir ‘selam’ var. “Gezi’nin Çocukları Rojava Devriminde Yaşıyor” isimli kısa film ile Gezi’ye ‘selam’ yollayan Rojavalı çocuklar, Berkin Elvan’ı ve Suruç Katliamı’nda öldürülenleri hatırlatıp “Unutmadık” diyorlar.

Rojava’daki SYPG (Halkların Birlik ve Dayanışma Bürosu), Gezi Direnişi’nin 5’inci yıldönümünde “Gezi’nin çocukları için” bir kısa film hazırladı.

“Gezi’nin Çocukları Rojava Devriminde Yaşıyor” isimli kısa filmde, Kobanili çocuklar tahtaya Gezi Direnişi sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ı çizerken görülüyor.

SYPG’nin Gezi’ye dair yazılı açıklaması şu şekilde:

“Kobane’nin devrim çocukları Gezi direnişinin ve direniş şehitlerinin anılarının izini sürüyorlar. Birçoğu Gezi Direnişi’nin yapıcılarından olan 33 düş yolcusunun Suruç’ta katledilmelerinden sonra, Kobani’nin çocukları, onların düşlerinin izini süreceklerine söz vermiş ve adlarını parklarda, sokaklarda ve caddelerde yaşatmaya başlamışlardı. Onlar aynı zamanda Gezi Direnişini de unutmadıklarını gösteriyor.

Rojava hayal gücünün iktidar olduğu topraklardır. Bu topraklarda düş, umut ve direnç büyütülmektedir. Devrim gibi coşkulu, düşler gibi aydınlık bir gelecektir onlar.

Gezi direnişinde şehit düşenlerin düşlerini Rojava Devrimi’nin çocukları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Rojava Devrimi’nin çocukları Gezi Direnişi’nin çocuklarını unutmayacak. #GeziKalır

Biz unutmayacağız!

Em ji bîr nakin!”


“Gezi Çocukları Rojava Devriminde Yaşıyor” isimli kısa filmi de aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Previous post
Günlerdir kayıptı: Meftune Oflaz'ın cenazesi su kanalında bulundu
Next post
İstanbul'da gözaltında işkencenin fotoğrafları