Ana SayfaDünyaRusya parlamentosundan yükselen ırkçılık: Beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiye girmeyin

Rusya parlamentosundan yükselen ırkçılık: Beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiye girmeyin

HABER MERKEZİ – Dünya Kupası öncesi Rus Parlamentosu’ndan ülkedeki kadınlara ‘farklı ırk ve beyaz olmayan erkekler ile cinsel ilişkiye girmeme’ çağrısı yapıldı. Irkçı telkinlerde bulunan iki parlamenter, “Kendi çocuklarımızı doğurmalıyız; aşk evliliği yapmalıyız” dedi.

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Rusya’da bugün başlayacak turnuva öncesi parlamentodan bir dizi ırkçı açıklama geldi.

BBC Türkçe’nin Guardian’dan aktardığı habere göre Rus Parlamentosu Aile, Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Tamara Pletnyova, ‘doğacak melez çocuklarını yalnız büyütmek zorunda kalabileceklerini’ söyleyerek Rus kadınlara Dünya Kupası sırasında beyaz olmayan erkeklerle cinsel ilişkiye girmemeleri ‘tavsiyesinde’ bulundu.

Katıldığı bir radyo programında konuşan Rus milletvekili, Sovyetler Birliği döneminde uluslararası etkinliklerden sonra Rus kadınların Afrika, Latin Amerika ve Asyalı erkeklerle ilişkileri neticesinde dünyaya gelen ve genellikle ayrımcılığa uğrayan, adlarına da “Olimpiyat Çocukları” denilen çocukların durumuna işaret ederek ‘tezini’ temellendirmeye çalıştı.

“Kendi çocuklarımızı doğurmalıyız”

Pletnyova, bugün bile Rus kadınların yabancı ülkelerde mahsur kaldıklarını ve yabancı erkeklerden dünyaya getirdikleri çocuklarını geri alamadıklarını söyleyerek de şunları kaydetti:

“Kendi çocuklarımızı doğurmalıyız. Melez çocuklar acı çekiyor. Sovyet zamanından beri acı çekiyorlar. Ben milliyetçi biri değilim ama melez çocuklar terk ediliyor ve anneleriyle bir başına burada kalıyor.”

Rus milletvekili daha sonra da, Rus kadınların hangi ırktan olursa olsun erkeklerle aşk evliliği yapmaları gerektiğini savundu.

“Virüs bulaştıracaklar”

Öte yandan Aleksander Şerin adlı başka bir milletvekili de aynı programda Dünya Kupası sırasında yabancı taraftarların Ruslara virüs bulaştırabileceğini iddia etti.

Şerin, yasak maddeler dağıtmaya çalışabileceği gerekçesiyle Rusların yabancılarla ilişkilerinde dikkatli olması gerektiğini söyledi.




Önceki Haber
Metropoll: HDP yüzde 13, SP yüzde 3 alırsa AKP iki turu da kaybeder
Sonraki Haber
🎨 | Tolkien’in çizimleri ile Orta Dünya'ya yolculuk