Ana SayfaGüncelSanatçılardan akademisyenlere: 307 isimden HDP’ye destek açıklaması

Sanatçılardan akademisyenlere: 307 isimden HDP’ye destek açıklaması

HABER MERKEZİ – İzmir’de aralarında sanatçı, ihraç edilen akademisyenler ve işçilerin de olduğu 307 isim ortak bir deklarasyon yayınlayarak 24 Haziran’da HDP ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini duyurdu.

İzmir’de 24 Haziran’da gerçekleştirilecek erken seçimler öncesi aralarında sanatçılar, hukukçular, akademisyenler, ihraç edilen öğretmenler, işçiler gibi birçok meslek grubundan 307 isim yayınladıkları ortak bir deklarasyon ile seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) destekleyeceklerini duyurdu.

Aralarında “Bu Suça Ortak Olmayacağız” barış bildirisine imza attıkları için ihraç edilen akademisyenler Prof. Dr. Nigün Toker, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Serdar Tekin, Prof. Dr. Cem Terzi ile avukat Arif Ali Cangı, avukat Abdulhadi Çetin, sanatçılar İlkay Akkaya, Şehbal Şenyurt gibi isimlerin olduğu 307 isim seçimlerde HDP ve HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini ifade etti.

Tepekule Kongre Merkezi’nde bir araya gelen isimler adına açıklamayı Ayşen Uysal ve Serdar Tekin okudu.

‘HDP’ye verilen her oy baskıya ve baraja son demektir’

Deklarasyonda toplumun kutuplaştırılarak, milliyetçiliğin kışkırtılarak, ülkenin sürekli yeni çatışma ve savaşlara sürüklenerek, kentlerin, yaşam alanlarının, doğal varlıkların talan ve yağmaya açılarak iktidarda kalma çabasının iflas ettiğine vurgu yapıldı.

Deklarasyonun devamında şöyle denildi:

“80 milyon yurttaşın geleceğiyle ilgili kararları 1 kişinin aldığı, OHAL’in kalıcılaştığı, anayasanın ve hukukun hükmünü yitirdiği bu durum daha fazla sürdürülemez. Türkiye halkları bugün iktidara tek bir şey söylüyor. Tamam. Bizler 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi destekliyoruz. Çünkü HDP Türkiye toplumunun geleceğini barış, adalet ve demokrasi temelinde yeniden inşa etmek isteyenlerin, bunu birlikte başarabileceğimize inananların partisidir. Ortak vatanda farklılıklarımızla bir arada yaşamak, kıvançta ve tasada birlikte olmak için barış istiyoruz. Çünkü herkesin hakkını alması ve haysiyetle yaşaması için adalet istiyoruz. Çünkü özgür yurttaşlar olarak kendi kendimizi yönetmek için demokrasi istiyoruz. Çünkü temiz hava, su ve gıda istiyoruz, çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Ve çünkü İzmir, Aydın, Muğla Manisa, Uşak ve Denizli’de HDP’ye verilen her oy baskıya ve baraja son demektir. Temsilde hakkaniyet demektir. Barış, adalet ve demokrasiyi birlikte inşa etme iradesi demektir. Selahattin Demirtaş’ı ve HDP’yi destekliyoruz, çünkü bizimle değişir.”