Ana SayfaGüncelSansür, yasak ve sınırlara karşı: ‘SINIR/SIZ’ sergisi açıldı

Sansür, yasak ve sınırlara karşı: ‘SINIR/SIZ’ sergisi açıldı

HABER MERKEZİ – ‘Sınır’ temasıyla gerçekleştirilecek olan 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’ndan ilham alan ‘SINIR/SIZ’ isimli sergi Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde açıldı.

Bu yıl ‘Sınır’ temasıyla gerçekleştirilen 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında, LGBTİ+ sanatçılar, queer feminist dile alan açmak için Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi‘nde ‘SINIR/SIZ’ başlıklı bir sergi açtı.

Bağımsız aktivist / sanatçılardan oluşan sergi ekibi, aktivizmin sınırlarının daraldığı bu günlerde, sanatın güçlendirici ve tahayyül açıcı bir eylem olduğunu hatırlatmak istiyor.

Sansür, yasak ve sınırlara karşı farklı bir dünya arzusunun vurgulandığı ve dilin sınırlarının genişletilmeye çalışıldığı sergide, çeşitli disiplinlerden üretimler yer alıyor.

Sergide işleriyle karşılaşacağınız sanatçılar şöyle:

Özgür Can Taşcı, Gözde Gürel, Şafak Şule Kemancı, Dramaqueer, Nisa Şenol, Makhism, Jaleh Nezamdoust, Elif Tekneci, Nazım Ünal Yılmaz, Ugemfo, İlhan Sayın, Elif KK, Enes K & Cansu Yıldıran, Gülkan Noir, Ümran & Ümran, Sinem Sinan Göknur, Sy & Niq & Andrew & Kanno, Gizem Bayıksel.

‘SINIR/SIZ’ sergisi, 8 Temmuz’a kadar Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde görülebilecek.


Adres: Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi Meşrutiyet Cad. Yemenici Abdüllatif Sk. No:1-3, Asmalı Mescit Mah. 34430, Beyoğlu, İstanbul (Adahan Otel yanı)