Ana SayfaGüncel‘Seçim sonucu kazanımdır’ diyen Akşener: İnce’ye katılmıyorum

‘Seçim sonucu kazanımdır’ diyen Akşener: İnce’ye katılmıyorum

HABER MERKEZİ – 24 Haziran seçimlerinin sonucunu ‘kazanım’ olarak değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, Muharrem İnce’nin ‘ikinci tur’ yorumuna katılmadığını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez konuştu.

Seçim sonuçlarının bir kazanım olduğunu belirten Akşener, partisinin merkez parti eksikliğini giderdiğini savunarak “Bugün daha güçlüyüz artık TBMM’de miletvekillerimiz var” dedi.

Genel Başkanlığa devam

Akşener, “İYİ Parti’nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

‘İnfial yaratmaması için YSK önüne gitmedim’

Akşener seçim sonuçlarını gece geç saatlere kadar diğer partililer ile birlikte izlediğini belirterek, “O gece sayın İnce ve CHP temsilcileri sayın Erdoğan’ın kazandığını ifade ettiler. Ben de bir infial yaratılmasını istemediğim için YSK önüne gitmedim” dedi.

İnce’ye yanıt

Muharrem İnce’nin “Diğer partilerin daha fazla oy alması sonucu ikinci tura kalmayı bekliyordum” sözleriyle ilgili soruya ise Akşener, şu yanıtı verdi:

“Yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 11 oy aldı. Ciddi paralarla kampanya yürüten AK Parti yüzde 41 oy aldı. Emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıklarıyla kurulan İYİ Parti yüzde 10 aldı. Bu açıdan bakıldığında ben sayın İnce’nin bu sözlerine katılmıyorum.”

24 Haziran seçimlerinin resmi olmaya seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti milletvekili seçimlerinde yüzde 9,95 oranında oy aldı. Partinin cumhurbaşkanı adayı Akşener ise cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 7,29 oranında oy alarak dördüncü sırada kaldı.


‘Seçim sonuçlarını kabul ediyorum’ diyen İnce’den iddialara yanıt, Erdoğan’a çağrı

Previous post
Cezaevlerinde en çok oy alan parti: HDP
Next post
Jim Carrey’nin başrolde olduğu dizi 'Kidding'den fragman