Ana SayfaÇalışma YaşamıSeçimlerde ’emekten yana oy vereceğiz’ diyen Flormar işçileri: Duvarlar örüyorlar ama onlar kaybedecek

Seçimlerde ’emekten yana oy vereceğiz’ diyen Flormar işçileri: Duvarlar örüyorlar ama onlar kaybedecek

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan ve “Flormar değil direniş güzelleştirir” diyen işçiler, 24 Haziran seçimlerinde tavırlarının emekten yana olacağını söylüyor. Direnişi kazanacaklarını belirten işçiler, “Duvarlar örüyorlar, setler çekiyorlar ama onlar kaybedecek” diyor.


Haber: Elif Çetiner


Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaşmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan 119 işçi, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor.

Çoğunluğu kadın olan işçiler, işlerine geri dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Kadın işçiler, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin de işçinin emekçinin yanında yer alan partiye oy vereceklerini söyledi.

‘Duvarlar örüyorlar ama kaybedecekler’

İş yerlerinde haklarını korumak isteyen arkadaşlarına destek olduğu için 6 yıllık işinden atıldığını belirten işçilerden Selda Kuşçu, şunları söyledi:

“Burada 5’inci yılımı doldurduğum için bana ödül verdiler. Ödül verdikleri bir işçiyi hiç düşünmeden kapının önüne attılar ama unuttukları bir şey var. Kapı önüne attıkları bu işçiler, tekrar işlerinin başına dönecekler. Çünkü biz direnişimizi sonuna kadar devam edeceğiz. Duvarlar örüyorlar, setler çekiyorlar ama onlar kaybedecek.”

‘Nasıl bu fabrikayı var ettiysek yok etmesini de biliriz’

İşten çıkarılma sürecini anlatan Kuşçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk etapta sendikalı oldukları için 15 arkadaşımız işten atıldı. Biz içerde olanlarda onlara destek vermeye başladık ve sonrasında bir grup daha işten atıldı. Biz işten atılırken, kapı önünde direniş başlattık. Direnişimizi selamlayan, bize el sallayan 70 arkadaşımız Ramazanın ilk günü işten atılmaya başladı. İşten atılan 70 arkadaşımız iş hukuku yasasında yer alan 24’üncü madde yani ‘yüz kızartıcı nedenlerden kaynaklı’ işten atıldı. Yıllarca burada çalıştık. Hiçbirimiz hakkında en ufak şikayet olmazken, sırf hakkımızı istediğimiz için hak etmediğimiz bir nedenden kaynaklı işten atıldık. Bu fabrika bizim emeğimiz ile kendini var etti. Nasıl bu fabrikayı var ettiysek yok etmesini de biliriz.”

‘Kim işçinin hakkını savunursa ondan yana tavır alacağız’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenen Kuşçu, “Biz de bu ülkenin evlatlarıyız. Her ay işçilerin emeğinden vergi alınıyor. Sessiz kalır ve işverene destek verirlerse, işçilere yazık etmiş olurlar” dedi. “Tek iktidar ve tek yönetim karşısında bizim tarafımız işçinin ve emekçinin yanıdır” dedi.

Kuşçu, 24 Haziran seçimleri için de “Kim işçi hakkını savunur, emeğimizi sahiplenirse biz ondan yana tavır alacağız” diye konuştu.

‘İşten atıldık ama mutsuz değiliz’

Flormar Lojistik bölümünde 2014 yılından beri çalışan ve işten çıkarılan Şükriye Akyıldız, anayasal haklarını kullanmak istedikleri için işverenin mobbingine maruz kalarak işten atıldıklarını belirtti.

Sabah saat 07.00’den itibaren fabrika önünde bir araya gelerek eylemlerini sürdürdüklerini söyleyen Akyıldız, şöyle devam etti:

“Oruç tutmamıza rağmen her gün buradayız. Direniş alanımız çok renkli geçiyor. Farklı kesimlerden birçok arkadaşımız var. Bazen erik dalı açarak oynuyoruz bazen halaylar çekiyoruz. Sürekli farklı sivil toplum örgütlerinin ziyareti oluyor. İşten atıldık ama mutsuz değil aksine direnişin heyecanı var üstümüzde.”

‘Flormar değil direniş güzelleştirir’

İşten çıkarılarak mağdur edildiklerini söyleyen Akyıldız, devamla şunları dile getirdi:

“Bizi 25’inci maddeden işten attılar. Hiçbir haktan yararlanmamıza izin vermiyorlar. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde bilsinler ki biz sadece emeğe sahip çıkanların yanında olacağız. Yıllarımızı verdiğimiz, yeri geldiğinde evde çocuğumuzu bırakıp mesaiye kaldığımız bu fabrikada emeğimizin karşılığını alana dek direnmeye devam edeceğiz.”

Halka da seslenen Akyıldız, Flormar ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulunarak, “Flormar değil direniş güzelleştirir” dedi.


Kaynak: MA
Previous post
İHD'li avukat Muhterem Süren yaşamına son verdi
Next post
THY'den Turkcell'e: Moody's Türkiye merkezli 11 şirketin notunu izlemeye aldı