Ana SayfaGüncelSeçimlerin ardından: CHP’de parti yönetimine istifa çağrısı ve tepki

Seçimlerin ardından: CHP’de parti yönetimine istifa çağrısı ve tepki

HABER MERKEZİ – CHP’de seçimlerin ardından partinin genel merkez yönetimine yönelik tepkiler gelmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Elazığ’dan milletvekili seçilen Gürsel Erol, “Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum” dedi. CHP Beyağaç İlçe Başkanlığı’nın 12 yönetim kurulu üyesinden 10’u da seçimlerde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa etti. Öte yandan partisine eleştirilerde bulunan CHP PM Üyesi Aksünger, “CHP’nin genel başkanı ve yöneticiler sınıfta kaldı. Parti içi mücadele artık farklı bir mecraya taşınacak” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol, eleştirilerde bulunduğu partisinin genel merkez yönetimini istifaya çağırdı.

24 Haziran seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre milletvekili seçilen Erol, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum.

Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ’da seçim kazanmış partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan fedakar bir milletvekili olarak yapıyorum.

Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır.”

Denizli’de seçim istifası

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, CHP İlçe Başkanlığı’nın 12 yönetim kurulu üyesinden 10’u ise, 24 Haziran seçimlerinde başarısız oldukları gerekçesiyle istifa etti.

Denizli genelinde 30 bin oy kaybı yaşadıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Salih Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamayla istifa kararını duyurdu.

MA’nın haberine göre Gündoğdu, “Beyağaç ilçe yönetimi olarak istifa ettik. Toplam 12 arkadaşımızdan 10’u, benimle birlikte istifa etti. Birilerinin bu başarısızlığı üstlenmesi gerekiyor. Beyağaç’ta CHP’nin 280 oyu, İYİ Parti’ye gitti. Beyağaç ilçe yönetimi olarak seçimde başarısız olmamız durumunda istifa edeceğimi belirtmiştim. Başarısız olduk. Denizli genelinde 30 bin oy kaybı var. Birileri bunun sorumluluğu almalı. Türkiye genelinde yüzde 3 oy kaybı var. Birileri bunun hesabını vermeli. Ankara’dan başlayıp, Denizli ‘ye, Türkiye yansıyan bir düşüş var. Başarısızlık varsa, başarısız olanların yerini başarılı olacak kişilere bırakması gerekiyor” diye konuştu.

Aksünger: Parti içi mücadele artık farklı bir mecraya taşınacak

Öte yandan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, 24 Haziran seçimleriyle ilgili partisine eleştirilerde bulundu.

Sputnik’in haberine göre Aksünger, “CHP’nin genel başkanı ve yöneticiler sınıfta kaldı. Seçim gecesi topluma açıklama yapmayarak, beklentileri yerle bir ettiler” diye konuştu.

Aksünger ayrıca, “Toplumun kafasında bu kadar soru işareti varken bu seçim sonuçlarını kabul etmek topluma da ihanet etmek anlamına gelir” dedi.

Parti içi mücadelenin farklı bir mecraya taşınacağını söyleyen Aksünger, son olarak şunları dile getirdi:

“Artık ülkeyi yönetme refleksi üzerinden hareket eden insanlara ihtiyaç var. Sadece parti içerisinde iktidar olmayı düşünen insanlara ihtiyaç yok. Buna genel başkan da dahil. Yeni yapılanmaya ihtiyaç var. Liyakat ile parti kendini toparlayarak toplumun her kesimine umut olmaya devam etmeli. Kan değişimlerinin olması gerekiyor. Kast sisteminin bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Kaldırılmazsa ülkeyi harap edecek.”

Partinin bir diğer PM Üyesi Eren Erdem de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP’nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30’ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış ‘istifa’ olacaktır. Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer” dedi.

Bu gelişmelerin yaşandığı CHP’de partinin Merkez Yönetme Kurulu’nun yarın saat 11.00’de seçim değerlendirmesi için toplanacağı duyuruldu.

Previous post
'Bu HDP’liler neye seviniyor?' - Altan Sancar
Next post
Seçim öncesi Meksika: Siyasi suikastler ve sonu gelmeyen şiddet