Ana SayfaGüncelSeçmene ‘sandık güvenliği’ çağrısı: Oy kullanıp eve gitmeyelim, okullarda duralım

Seçmene ‘sandık güvenliği’ çağrısı: Oy kullanıp eve gitmeyelim, okullarda duralım

HABER MERKEZİ – Seçime sayılı günler kala ‘sandık güvenliği’ önemini korurken, CHP Milletvekili adayı Torun, “Halk oyunu kullanıp eve gitmemeli. Okulda dursunlar. Seçim bitene kadar takip etsinler” çağrısında bulundu. Seçim Süreci Meclisleri üyesi Demircan ise muhalefetin bulunmadığı sandıkların sayısının bin 800’e düştüğünü söyledi.

Seçime sayılı günler kala sandık güvenliği için çalışmalar sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Tuğba Torun, gerek partisinin gerek diğer muhalif partilerin sandık güvenliği konusunda son hazırlıklara geldiğini belirterek, seçmenlere de “Oyunu kullanıp eve gitmemesi lazım. Okulda dursunlar, izlesinler bitene kadar takip etsinler. İlla müşahit kartı alması gerekmez” çağrısında bulunuyor.

Seçmene çağrı

CHP adayı Tuğba Torun

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan (MA) Necla Demir’e konuşan Torun, şöyle diyor:

“Ülkenin ve çocuklarının geleceği için seçmenler de dürüstlükle hareket etmeli. Etrafında yasaya aykırı hareket edenleri görmesi halinde müdahale etmesi ya da gerekli mercilere bildirmesi gerekir. İlçe seçim kurullarına, muhalif partilerin temsilcilerine bildirmeli. Sandık başında herkesin görev alması lazım. Oyunu kullanıp eve gitmemesi lazım. Okulda dursunlar, izlesinler bitene kadar takip etsinler. İlla müşahit kartı alması gerekmez. En azından şahit olabilir ve müdahale için yardımcı olabilir.”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kurulacak kriz masasında görev alacak yüzlerce avukattan biri olduğunu sözlerine ekleyen Torun, yaşanacak acil durumlarda derhal müdahale edeceklerini belirterek, tüm avukatlara seçim günü barolardan avukatların bir araya gelerek oluşturduğu “Sensiz Olmaz” yapılanmasında adalet ve vicdan duygusuyla hareket etme ve görev alma çağrısı yapıyor.

Demircan: Muhalefetin olmadığı sandık sayısı bin 800

Seçim Süreci Meclisi’nin ‘öncelikli müşahit aranan iller’ listesi

MA’dan Bilal Seçkin’e konuşan Seçim Süreci Meclisleri üyesi Eymen Demircan ise 24 Haziran seçimleri için sandık görevlisi ve müşahit çalışmalarını yürüttüklerini belirtiyor.

Demircan, sandık kurulu üyesi olmanın önemli olduğunu belirterek, müşahidin sadece gözlemci olarak durduğuna fakat sandık kurulu üyesi karar verme yetkisinin olduğuna dikkat çekiyor:

”Onun için harıl harıl çalışarak sandık kurulu üyeleri toplayarak muhalefetin sandıklarda çok güçlü olmasını sağladık. Erdoğan da yaptığı konuşmada ‘Sandık kurulu üyelerini doldurun. Sandık kurulu üyeleri tam olursa biz seçimi kazanırız’ dedi. Bu ne demek oluyor; geçmiş seçimde yaptıkları gibi muhalefetin olmadığı sandıklarda AKP’liler olunca iş bitiriliyor. AKP oylarımızı o şekilde çaldı. Geçen yıl tahmini 2.5 milyon oy onlara bu şekilde yazıldı.” 

Demircan ayrıca, 16 Nisan referandumu sürecinde muhalefetin hiç olmadığı 18 bin sandık olduğunu, bu seçimlerde sayıyı bin 800’e düşürdüklerini ifade ediyor.

Her seçmenin de oy kullandığı sandıktaki oyların sayımını takip edebileceğini hatırlatan Demircan, “Her seçmen ‘Ben bu sandıkta oy kullandım, bu sandığı izleyeceğim’ demelidir. Bu iradeyi göstermelidir. Bu çok kritik bir seçim ve ne olacağını bilmiyoruz. Biz insanları riskli bölgelere yönlendirelim veya insanlar oy kullandıkları sandıkta beklesinler. Hayatının belki 4-5 saatini ayıracak ama bu tarihi bir şey olacak” diyor.

Previous post
"Kürt Edebiyatının Anatomisi" raflarda
Next post
Erdoğan ilk kez "koalisyon" dedi, Kılıçdaroğlu yorumladı