Ana SayfaGüncel‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu

‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu

HABER MERKEZİ – Şair-yazar Sennur Sezer anısına düzenlenen ‘Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap’ın şair-yazar Sennur Sezer’in anısına 3.’sünü düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Yarışması Ödülleri” sahiplerini buldu.

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, direnen Flormar işçileri, çok sayıda yazar, şair, sanatçı, gazeteci, DİSK üyeleri ve Sennur Sezer’in dostları katıldı.

Sezer’in hayatının aktarılması ve kısa bir belgeselin ardından ödüller verildi.

Şiir dalında birincilik Özge Sönmez’in “Güle Batır Öfkeni” adlı dosyasına verildi. Sönmez’e ödülü Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay verdi.

Öykü dalında birincilik ise, “Kaybolanın Hikâyesi” adlı dosyasıyla Cem Kertiş’e verildi. Kertiş ödülü, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’a ithaf etti. Kertiş’e ödülü ise, 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulan ressam Günay Karakuş verdi.

Öte yandan “Neyse” isimli dosyası ile Altan Doğan şiir dalında, Onur Akbaba ise “Büvek” adlı dosyasıyla Juri Özel Ödülü’ne layık görüldü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SAMER araştırması: "Demirtaş kalamazsa HDP seçmeni ikinci turda İnce diyor"
Sonraki Haber
Temelli’den 2. tur için ‘uzlaşma’ ve ‘protokol’ çağrısı