Ana SayfaGüncel‘Sivil ya da resmi olabilir’: Her düğüne bir polis görevlendirilecek

‘Sivil ya da resmi olabilir’: Her düğüne bir polis görevlendirilecek

HABER MERKEZİ – Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, silahla rastgele ateş açılmasını önlemek gerekçesiyle her düğüne bir polis görevlendirme kararı aldı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek silah kullanımının engellenmesi için düğünlerde polis görevlendirmeye karar verdi.

Kararı emniyet müdürlüğü toplantı salonunda muhtarlarla yaptığı toplantıda açıklayan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, polislerin resmi veya sivil olabileceğini söyledi.

‘Düğün mevsimi’nin yaklaştığını ve geçen yıllarda düğünlerde sıkılan silahlar nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını kaydeden Çorumlu, bu konuda muhtar ve basın mensuplarından yardım istedi.

‘Hiç kimse acımamızı beklemesin’

“Bu artık toplumsal bir asayiş sorunu haline gelmeye başladı. Burada bize, muhtarlara ve basın mensuplarına çok iş düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Baştan söylüyoruz, acımayacağız. Hiç kimse acımamızı beklemesin. Vatandaşlara da şu demek istiyorum, bunu yapmayın, bu bir sürü insanın canına mal oluyor. Lütfen artık bu alışkanlığı bırakalım. Artık böyle bir şey olursa bütün düğün sahiplerine ceza yazarız, bütün düğün sahiplerini sorumlu tutarız. Biz kimsenin düğününü, neşesini bozmak istemiyoruz ancak böyle Teksas gibi mermi atılmaz.”