Ana SayfaPolitikaSur’daki ablukadan kurtuldu, tutuklandı, bugün HDP’den vekil oldu: Remziye Tosun

Sur’daki ablukadan kurtuldu, tutuklandı, bugün HDP’den vekil oldu: Remziye Tosun

HABER MERKEZİ – Sur’daki yasak sırasında ilçede mahsur kalıp çıktıktan hemen sonra tutuklanan Remziye Tosun, 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da HDP’den milletvekili seçildi. Tosun, “Sur’da yaşananları Meclis’te bir bir anlatacağım” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’dan milletvekili seçilen isimlerden birisi de Sur’da sokağa çıkma yasakları sırasında 3 yaşındaki kızı Beritan ile birlikte 100 gün boyunca mahsur kalan Remziye Tosun oldu.

Sur’daki ablukadan çıktıktan sonra tutuklanan ve 14 ay tutuklu kalıp 16 Mayıs 2017’de tahliye edilen Tosun, Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Özgür Paksoy’a konuştu.

Tosun, yasak ve yıkım sırasında insan hakları ihlallerine maruz kalan Sur halkının sesi olmak için mücadele edeceğini kaydetti.

Çalışmalarına Meclis’te değil Sur ilçesinde başlayacağını ifade eden Tosun, “Sur’da yaşanan çatışmaları birebir yaşayan kadınlardan biriyim. Sur’da yaşananları bir bir anlatacağım. Özellikle mağdur edilen kadınların sesi olacağım” dedi.

‘Kadınların çığlığı olacağım’

Sur ilçesinde yasak sırasında yıkılan tarihi yapıların hesabını sormak için de Meclis’e gideceğini dile getiren Tosun, her şeyden önce kadınların sesi olacağını sözlerine ekledi.

Tosun, “Sur’da yaşanan çatışmalar sonucunda ağır bir göç yaşandı. Seçmen sayısında ciddi bir düşüş olmasına rağmen yüzde 65 oranında oy aldık. Erdoğan’ın Sur’u yıktıktan sonra halkı açlıkla terbiye etmek istemine cevap verildi. Tüm baskılara rağmen Sur yaşanan yasak ve yıkıma karşılık verdi” şeklinde konuştu.




Önceki Haber
Demirtaş için AİHM’e başvuru yapılacak
Sonraki Haber
Bekir Ağırdır: Sadece 'HDP barajı geçsin' diye gelen oy yarım puan bile değil