Ana SayfaGüncelSuruç: Gazetecilere saldırı düzenlendi, bir HDP’li bıçaklandı, polis havaya ateş açtı

Suruç: Gazetecilere saldırı düzenlendi, bir HDP’li bıçaklandı, polis havaya ateş açtı

HABER MERKEZİ – Usulsüzlük ve “blok oy” haberlerinin geldiği Suruç’ta AKP’liler haber takibindeki gazetecilere saldırdı, bir HDP’liyi bacağından bıçakladı, polis havaya ateş açtı. Ölümle tehdit edilen MA muhabiri polise sığınmak zorunda kalırken, bazı okullardan silah seslerinin geldiği bildirildi.

Oy verme işleminin başladığı ilk saatlerden itibaren ihlal, usulsüzlük ve saldırı haberlerinin geldiği Urfa’dan bir saldırı haberi daha geldi.

Bu kez kentin Suruç ilçesinde seçim bölgesinde haber takibinde olan Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabirlerine AKP’liler tarafından saldırı düzenlendi.

Polis saldırıya engel olmak için havaya ateş açarken, orada toplanan kitleye de biber gazıyla müdahale etti.

Bölgede bulunan ajans muhabirlerinden aldığımız bilgiye göre aynı tartışmada bir HDP’li seçmen bacağından bıçaklandı.

Mezopotamya Haber Ajansı ise olayları takip eden muhabirleri Arjin Dilek Öncel’in, AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarının saldırı tehdidi üzerine polise sığındığını bildirdi.

Ulaştığımız gazeteci Öncel, kendini AKP’li Yıldız’ın akrabaları olarak tanıtan kişilerce “Sizi de telefonlarınızı da alacağız ve öldüreceğiz” diyerek tehdit ettiğini aktardı. Öncel, bir ölü olduğu iddialarını teyit etmezken “Görebildiğim bir yaralı vardı” dedi.

DHA ise üç kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Valilikten açıklama

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise ‘devam eden olaylar üzerinden yanlış ve abartılı bir algı çalışması yürütülmeye’ çalışıldığı ifade edilerek, çıkan olaylarda kimsenin yaşamını yitirmediği belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“İlimiz Suruç ilçesinde 14/06/2018 günü yaşanan ve adli İdari soruşturması devam eden olaylar üzerinden yanlış ve abartılı bir algı çalışması yürütülmeye çalışılmaktadır.

Seçimlerin güvenlik içinde gerçekleşmesine yönelik Suruç ilçemizde her türlü tedbir alınmıştır. Vali olarak ben ve kolluk amirlerimiz Suruç’tayız.  Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

Basın yayın kuruluşlarından Suruç ilçemizde çıkan olaylarda ölü olduğuna dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Taraflar arasında çıkan kısa süreli tartışmalara zamanında gerekli müdahaleler yapılmıştır.”

4 çuval oy pusulası ele geçirildi

Foto: DHA

Yine Suruç’ta polisin havaya ateş açarak durdurduğu bir otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendiği belirtiken 4 çuval oy pusulası ele geçirildi.

DHA’nın haberine göre otomobildeki üç kişi gözaltına alındı.

Şu ana dek Suruç’ta AKP adayı Yıldız ve silahlı yakınlarının en az 6 okulda sandık görevlilerini darp ederek blok oy kullandığı iddia ediliyor.

Okullardan silah sesleri

Bölgeden son gelen haberler ise bazı okullardan silah sesleri geldiği yönünde. MA’nın aktardığına kimi okulların etrafı AKP’li Yıldız’ın yakınları tarafından sarılmış durumda.

Bu okullardan silah sesleri gelirken, polisin gaz bombası kullanarak saldırgan grubu dağıtma çabasında olduğu belirtiliyor.

HDP’li Uca: AKP, Suruç’u pilot bölge seçmiş

İhlal, usulsüzlük ve saldırı haberlerinin geldiği Suruç’a hareket eden HDP Batman Milletvekili adayı Feleknas Uca ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“AKP, Suruç’u pilot bölge seçmiş. 300 silahlı adamıyla adeta ilçede terör estiriyor. Biz şu anda Suruç yolundayız. Farklı barolarında birçok avukat arkadaşımız orada. Büyük bir ilgi ve sahiplenme var. Halkımız da özellikle provokasyonlara gelmeden, iradesine sahip çıkmalı bunun için de Suruç halkımız oy kullanılan okullara akın edip, bu yolsuzluklara izin vermemeli. Oy sayımı bitene kadar okullardan ayrılmamalıyız.”

Suruç’ta neler oldu?

Suruç’ta baba ve iki oğlunun ölümü olayına karışan AKP’li milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın, çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak HDP’nin sandık görevlilerini darp ettiği ve partisi ile Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan lehine blok oy kullandırttığı iddia edildi.

Sandıklarda AKP’liler tarafından toplu ve açık şekilde oy kullanıldığına dair görüntüler de sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Haliliye’de bulunan Uluhan Ortaokulu’nda müşahit olarak bulunan Sadettin Ersin Gül ise oy kullanma işlemleri başlamadan önce okula gittikleri sırada okul müdürü tarafından, “Burada daha önce de kan döktük, yine dökeriz” tehdit edildiklerini ve ardından başka bir sandıkta bulunan arkadaşlarının darp edildiğini belirtti.

Ayrıca Haliliye’de ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu’nda CHP’li sandık görevlileri darp edilerek dışarı çıkarıldı.

CHP’li Murat Emir, “Müşahitlerimizi geri çekmek zorunda kaldık, Urfa şimdiden sandıklar boşaltılarak blok oy kullanmaya hazır hale getirildi” dedi.

Gelişmeler üzerine CHP, HDP ve İYİ Parti’den üst üste yapılan açıklamalarda Vali’ye çağrı yapılarak, usulsüzlüklere dair araştırma yapılması istendi.


Gazete Karınca

Suruç’ta seçim günü de AKP adayı Yıldız ‘sahnede’: HDP’liler darp edildi, blok oy kullandırıldı

Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile “bagajlarında keleş var, ne yapalım” diyor

Suruç’ta usulsüzlük yaşanan sandıklardaki oy verme işlemi durduruldu

Seçim günü: İhlallerden usulsüzlüklere neler oluyor?

 

Previous post
Almanya’da patlama: En az 25 kişi yaralandı
Next post
'Stranger Things' çizgi roman oluyor