Ana SayfaGüncelSuruç’ta babası ve kardeşleri yaşamını yitirmişti: Fadıl Şenyaşar tutuklandı

Suruç’ta babası ve kardeşleri yaşamını yitirmişti: Fadıl Şenyaşar tutuklandı

HABER MERKEZİ – Suruç’ta babası ve kardeşlerinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Fadıl Şenyaşar, tedavi gördüğü hastanede taburcu edilir edilmez gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dosyaya gizlilik kararı getirilirken, babası ve kardeşlerinin ölümünü savcılıkta öğrenen Şenyaşar savunma hakkını kullanamadı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın “Size verecek oyumuz yok” sözleri üzerine 14 Haziran Perşembe günü başlayan tartışma esnafa saldırıya dönüşmüş, ardından çıkan çatışmada ise dört kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıda babası Hacı Esvet Şenyaşar ve kardeşleri Adil ile Celal Şenyaşar’ı kaybeden Fadıl Şenyaşar ise yaralı olarak tedavi gördüğü Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildi.

MA’nın haberine göre Fadıl Şenyaşar, taburcu edilir edilmez hastanede gözaltına alındı.

Urfa’ya getirilen Fadıl Şenyaşar, adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadesinden sonra mahkemeye çıkarılan Şenyaşar tutuklandı.

Babası ve kardeşlerinin ölümünü savcılıkta öğrendi

Suruç dosyasına gizlilik kararı getirilirken, gizlilik kararının konduğu dosyada Şenyaşar, “kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahları ve mermileri satın alma, bulundurma, yaralama” iddialarına savcılıkta karşılık verdi.

Ancak Şenyaşar, “Ben şu anda kardeşlerimin vefat ettiğini yeni öğrendim. Dolayısı ile büyük üzüntü içindeyim. İfade verecek durumda değilim, susma hakkımı kullanmak istiyorum” diyerek soruları cevaplayamadı.

Şenyaşar’ın avukatları da müvekkillerinin yaralı olduğunu, hastanede tedavi altına alınmasını, güvenliğinin sağlanmasını ve serbest bırakılmasını talep etti.

Fakat avukatların savunmalarını alan mahkeme, reddi hakim ve zabıt katibi talebinin reddine, Fadıl Şenyaşar’ın da tutuklanmasına karar verdi.

Previous post
Yavru köpeğin ölümüne neden olduğu iddiasıyla bir kişi tutuklandı
Next post
Türk'ten "İkinci tura İnce kalırsa destekler misiniz?" sorusuna yanıt