Ana SayfaGüncelSuruç’ta öldürülen HDP’lileri anmadı ve sordu: “Bu Erdoğan Türk-Kürt ayrımı yaptı mı?”

Suruç’ta öldürülen HDP’lileri anmadı ve sordu: “Bu Erdoğan Türk-Kürt ayrımı yaptı mı?”

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki konuşmasında Suruç’ta yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta “HDP’liyim” dediği için öldürülen HDP’lileri, onların ölümlerini anmadan suçladı ve “Buradan doğuya sesleniyorum. Bu Erdoğan Türk-Kürt ayrımı yaptı mı?” diye de sordu.

İstanbul’da konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’yi ve HDP üzerinden de CHP’yi hedef aldı, Suruç’ta yaşananlara değindi, Kandil operasyonuna ilişkin konuştu.

HDP’nin hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyareti üzerinden CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Erdoğan, “Sayın İnce başta olmak ‘Niye cezaevinde kalsın?’ diyorlar. Kardeşim, sen nasıl bir insansın” dedi.

Erdoğan, HDP’yi ise Demirtaş’ı aday gösterdiği için hedef aldı: “Bunların partisi cezai konumu olmayan bir başka adam bulamıyor mu da bunu aday gösteriyor.”

Suruç’ta yaşananlara ilişkin açıklamasında ise çıkan olaylarda AKP’li adayın esnaf ziyareti esnasında ağabeyinin öldürüldüğünü söyledi; “HDP’liyim” dediği için öldürülen HDP’lileri ise onların ölümlerini anmadan suçladı:

“Dün Şanlıurfa milletvekilimiz esnaf ziyareti yapıyorlar ve abisini öldürüyorlar. ‘Siz bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz’ diyor. ‘Neden buraya geldiniz’ diyor. Olabilirsin HDP’li, neden rahatsız oluyorsun. Biz barış istiyoruz, bunlar lafta barış ve özgürlük diyorlar. Hepsi yalan. Bunların öldürdüğü insan sayısı binlerce. 8 gün sonra demokratik bir seçimde sandıkta hesap sormaya var mıyız? Seçim bu ülkede 81 milyonun huzuru için.”

“Buradan doğuya sesleniyorum” diyen Erdoğan, “Bu Erdoğan Türk-Kürt ayrımı yaptı mı?” diye de sordu.

Son olarak Kandil operasyonuna ilişkin konuşan Erdoğan, “Kandil’i bombalıyoruz. Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz olacak” dedi.

Previous post
Faytoncular hayvan hakları savunucularına saldırdı
Next post
Doğan Medya Işıkçılara teslim edilirken