Ana SayfaToplumsal CinsiyetTalat Bulut hakkında “cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatıldı

Talat Bulut hakkında “cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – ‘Yasak Elma’ dizisinin setinde asistan olarak çalışan 19 yaşındaki bir kadının kendisini taciz ettiğini söylediği oyuncu Talat Bulut hakkında şikayette bulunması sonucu “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyası yetkisizlik kararı ile İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

FOX TV’de yayınlanan ve geçtiğimiz hafta sezon finali yapan ‘Yasak Elma’ dizisinin setinde çalışan 19 yaşındaki bir kadın, başrol oyuncusu Talat Bulut’un kendisini tacize maruz bıraktığını açıklamıştı.

Kadının şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Talat Bulut hakkında, “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, Bulut hakkında başlattığı soruşturmayı yetkisizlik kararı ile Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Suç tarihinin 31 Mayıs 2018, suç yerinin de Hadımköy olduğu bilgisine yer verilen yetkisizlik kararında, Hadımköy’ün Arnavutköy ilçesine bağlı olduğu, Arnavutköy ilçesinin de Gaziosmanpaşa Adliyesi’nin yargı alanında kaldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

‘Yasak Elma’ dizisinin setinde kostüm asistanı olarak çalışan kadın, görevi gereği Bulut’un kravatını düzeltmesi gerektiğini, oyuncunun kendisine “Odaya girelim orada düzelt” dediğini ve burada tacizde bulunduğunu söylemişti.

Cinsel tacizin üstünün kapatılmaması gerektiğini söyleyen kadın, “Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın” demişti.

Dizi oyuncuları ve set çalışanlarının da kendisine destek olduğunu belirten kadın, “Özellikle Eda (Ece) hanımla Şevval (Sam) hanım, Onur (Tuna) bey, Sevda (Erginci) hanım, Gün (Akıncı) bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda” ifadelerini kullanmıştı.

Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy da bir açıklama yaparak, iki tarafla da görüştüğünü, adli sürecin ardından üzerine düşeni yapacağını söylemişti.

Previous post
“Oy verip gitme, sandığına sahip çık”
Next post
ABD'li şef Anthony Bourdain yaşamını yitirdi