Ana SayfaYazarlarEmre CakaTaraftar da ‘tamam’ dedi – Emre Caka

Taraftar da ‘tamam’ dedi – Emre Caka


Emre Caka


Futbolun içerisinde en çok duyulan sözlerdendir “Futbolun içinde kazanmak da var kaybetmek de.” Bu, özellikle alt yaş gruplarında çok fazla tekrarlanır. Hem çocuğun gelişiminde hayatın içerisinde kaybetmenin olduğunu öğrenmesi açısından hem de gelecek maçın hazırlıklarına bir an önce adapte olabilmesi için. Üst liglerde ise bu biraz daha kritiktir. Kaybetmek büyük çöküntülere, streslere, hatta ve hatta futbolu bırakmaya kadar ulaşabilir. Misal Arjantinli süper yıldız Messi’nin yaşadıkları…

Taraftar ise 90 dakika boyunca futbol içerisindeki kaybetme durumunun ortadan kalkması için oyuncu değişiklikleri, taktik değişiklikleri, hatta gerektiği durumda teknik heyet ve yönetimin değişmesini dahi talep eder, protestolarda bulunur. Çünkü maç elden gidiyordur ve müdahale etmek için yalnızca 90 dakikan vardır, kaybetmek istemiyorsundur. İşte İstanbul’da kaybetmek istemeyen taraftarlar da oyun içerisine müdahale etti, kaybetmek istemediklerini belirtti ve ‘tamam’ dedi.

Muharrem İnce’nin Maltepe’deki ‘İstanbul’un en büyük mitingi’ olarak atfedilen seçim çalışmasına milyonlarca insan katıldı. Birçok insan, farklı ilçelerden hem de kendi imkanlarıyla miting alanına akın ederken, her takım taraftarı kendi armaları, renkleri ve besteleri ile alanda yerini aldı. Futbolda başta federasyon ve medyanın kışkırtıcı ve her alanda olduğu gibi ayrıştırıcı diline, pankart yasaklarına, beste yasaklarına, yapılan tezahüratlarda yayıncı kuruluşun sesi kısmasına, keyfi gözaltılarına ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın toplumun tüm kesimlerine spor yapma hakkı için çalışmaya odaklanmak yerine koltuklarını koruma çabalarına karşı ‘tamam’ dedi.

Bu yazıyı okuduğunuz saatlerde sonuçlara saatler kalmış olabilir, sonuçlanmış olabilir… Ama şunu unutmayın ki taraftar oyuncu değişikliğini yüksek sesle dillendirip, yöneticinin kararlarını baskı altına almaya başladıysa yönetim için iş bitmiş demektir. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa yarınlar bizim olacaktır… Şimdi hep birlikte çizginin önüne dizilelim ve sandığın kaleden içeri girmesini engelleyelim. Her gol emekçinin kalecisine olacak değil ya!

Previous post
Zimbabve Devlet Başkanı Mnangagwa’ya yönelik bombalı saldırı
Next post
İstanbul'da baraja giren üç çocuk yaşamını yitirdi