Ana SayfaGüncelTele-1’in D-Smart yayını yeniden açıldı

Tele-1’in D-Smart yayını yeniden açıldı

HABER MERKEZİ – D-Smart, 24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala Tele-1 televizyonunun yayınını “borçlarını ödemediği” gerekçesiyle durdurmuştu. Gelen tepkiler sonrası ise kanalın yayını yeniden D-Smart’ta açıldı.

Uydu yayın sistemi D-Smart, Tele-1 televizyonunun yayınını durdurma kararı aldı.

Kararın gerekçesi olarak Tele-1’in “borçlarını ödememesi” gösterildi.

Tele-1’den yapılan açıklamada ise durdurma kararının 24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala alındığına dikkat çekilerek, “Tesadüf değil” denildi.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Tele-1 ve ABC gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

”Tele-1 yayınları D-Smart tarafından borçlarının ödenmediği gerekçesiyle durduruldu. Kendilerine borçların yapılandırılması için başvurduğumuz halde, habersiz şekilde ve seçim döneminde bunun yapılması tesadüf değildir. Bu davranışı protesto ediyorum.” 

“Türkiye’nin seçimi” özel yayını sonrası durdurma kararı

D-Smart’ın Tele-1’in yayını durdurma kararı, “Türkiye’nin Seçimi” özel yayınının kanalda start almasının yalnızca 10 gün sonrasında geldi.

“Gazeteciler Tele-1’de buluşuyor, dayanışma büyüyor” sözleriyle duyurulan özel yayında aralarında Banu Güven, Ayşegül Doğan, Ertuğrul Mavioğlu, Hilmi Hacaloğlu ve Eyüp Burç gibi isimlerin de olduğu birçok gazeteci “Çok sesliliğin ekranı olmak” için seçim gündemini Tele-1 ekranına taşımaya başlamıştı.

Yayın seçim sürecince tartışma programları, haberler, mitinglerden izlenimler, özel röportajlar, farklı görüşler ve yorumlarla stüdyoda ve sahada devam ediyor.

Yeniden yayında

Tele-1’den daha sonra yapılan açıklamada ise D-Smart yayınlarının yeniden açıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Değerli izleyicilerimiz, Tele1’in borçları gerekçe gösterilerek kesilen D-Smart yayınları yeniden açılmıştır. Yayınlarımızı hala göremiyorsanız lütfen cihazınızı yeniden başlatın. Bu kriz döneminde bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.”

Previous post
Son 16 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?
Next post
Ermeni gazeteci Mirak-Weissbach'ın Malatya’dan Amerika’ya uzanan hikayesi