Ana SayfaGüncelTemelli: Barajı omuz omuza yıkma zamanı

Temelli: Barajı omuz omuza yıkma zamanı

HABER MERKEZİ – Milas’ta yaptığı konuşmada “Barajı omuz omuza yıkma zamanı” diyen HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerine “Bu ülkede Kürt sorunu olduğu için demokrasi sorunu var” ifadeleriyle yanıt verdi. Temelli, “İlk çözeceğimiz sorun Erdoğan sorunudur” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muğla’nın Milas ilçesinde katıldığı seçim bürosu açılışında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“24 Haziran’da HDP’yi baraj altında bırakamayacaklarını anladılar ve şimdi yine savaş tamtamlarını çalmaya başladılar” diyen Temelli, devamla şu sözleri kaydetti:

“Buna asla izin vermeyeceğiz. Kandil’miş, yok oymuş, yok buymuş, tüm bunların bir seçim siyaseti, seçim yatırımı, seçim hilesi olduğunu herkes biliyor. Biz de oylarımızla bu oyuna son vereceğiz”

Türkiye’yi var edenin farklılıklar olduğunu vurgulayan Temelli, “HDP’nin önündeki barajı, demokrasinin önündeki barajı, barışın önündeki barajı yıkma zamanıdır. Omuz omuza verme zamanıdır” diye konuştu.

“İlk çözeceğimiz sorun Erdoğan sorunu”

Temelli ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur” sözlerine de tepki gösterdi.

“Bu ülkede Kürt sorunu var. Bu ülkede Kürt sorunu olduğu için demokrasi sorunu var” diye konuşan Temelli, “Biz bu ülkenin bütün sorunlarına sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullanarak ülkenin önündeki en büyük sorunu “Erdoğan sorunu” olarak tanımladı ve “İlk çözeceğimiz sorun Erdoğan sorunudur. Öyle büyük bir sorun haline gelmiş ki; hiçbir zaman çözülmesin ve iktidarını ve çevresindekilerle beraber bu yolsuzluk çarkını devam ettirsin istiyor” dedi.

Previous post
İmza kampanyası: “Adı tacize karışmış isimlere filmlerde yer vermeyeceğiz”
Next post
Son 14 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?